Makaron rakiettoni z truskawkami

Lubella

Słodko-kremowy makaron z dżemem truskawkowym Łowicz 6 kcal i jogurtem, pachnący miętą i świeżymi truskawkami. Lekki, orzeźwiający deser lub letni obiad w kilka minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Średnia 3.5 / 2
Oceń!
Słodko-kremowy makaron z dżemem truskawkowym Łowicz 6 kcal i jogurtem, pachnący miętą i świeżymi truskawkami. Lekki, orzeźwiający deser lub letni obiad w kilka minut.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
160 g makaron rakiettoni lubella
3 łyżka dżem truskawkowy łowicz 6 kcal
100 g gęsty jogurt naturalny lub śmietana 18%
6 szt. listki mięty do dekoracji
100 g świeże truskawki do dekoracji
Opcjonalnie
1 łyżecz. miód
Przygotowanie
Kroki
Ugotuj makaron al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź.
W misce wymieszaj dżem truskawkowy z jogurtem (lub śmietaną) i ewentualnie miodem.
Dodaj ugotowany makaron do sosu, dokładnie wymieszaj, by całość się połączyła.
Przełóż na talerze, udekoruj świeżymi truskawkami i listkami mięty.
Podawaj na ciepło lub lekko schłodzone jako deserowy makaron.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.