Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Makaron, który idealnie sprawdzi się jako ,,przerywnik" od nie zawsze lekkich, świątecznych potraw, a ponadto pozwoli nam zagospodarować jedzenie, którego nie udało się wykorzystać w czasie świątecznych przygotowań. Możemy do niego dodać zarówno resztki warzyw, które po Świętach zapodziały nam się w lodówce lub to, co akurat mamy pod ręką. W moim przypadku była to np. śmietana kremówka, która została po przygotowaniu świątecznych ciasteczek oraz zagubiona w lodówce kostka tofu, której kończył się termin ważności. Jednak pamiętajmy, że podstawą jest dobrej jakości makaron, bo nieważne jakie dodatki wybierzemy - on stanowi bazę naszego dania.
300 | Gramów | ||
![]() |
|||
1 | Szklanka |
Śmietana kremówka 36%
|
|
8 | Sztuk | ||
1 | Łyżka |
kapary
|
|
1 | Kostka |
Tofu
|
|
1 | Puszka |
tuńczyk w sosie własnym
|
|
1 | Sztuka |
mozzarella kulka
|
|
1 | Sztuka | ||
1 | Szczypta |
sól, pieprz
|
|
3 | Łyżki |
olej rzepakowy uniwersalny
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |