Makaron Polskich smaków

elcia148
Makaron Polskich smaków

0

0 / 0

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szt. filet z kurczaka

300 g fasolka szparagowa

1 łyżecz. kukurydza konserwowa

2 łyżecz. oliwa z oliwek

10 dag. ser żółty

200 g makaron lubella świdry

Przygotowanie


1

Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Następnie ugotować fasolkę szparagową z odrobiną soli, potem należy ją odcedzić.

3

Filet z kurczaka, pokroić w drobną kostkę, posypać wszystkimi przyprawami i podsmażyć na oliwie z oliwek, by uzyskał złoty kolor. W

4

Kroimy drobno czosnek. Dodać ugotowany makaron, fasolkę szparagową, czosnek i doprawiamy według własnego uznania.

5

Na koniec dodać kukurydzę do potrawy. Mieszamy całość. . Wykładamy na talerz i dekorujemy startym serem oraz ziołami do smaku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

318

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

33

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Gluten

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły