Makaron Polskich smaków
elcia148
Wartości odżywcze na porcję
Energia
318
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
33
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szt. filet z kurczaka
300 g fasolka szparagowa
1 łyżecz. kukurydza konserwowa
2 łyżecz. oliwa z oliwek
10 dag. ser żółty
200 g makaron lubella świdry
Przygotowanie
Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Następnie ugotować fasolkę szparagową z odrobiną soli, potem należy ją odcedzić.
Filet z kurczaka, pokroić w drobną kostkę, posypać wszystkimi przyprawami i podsmażyć na oliwie z oliwek, by uzyskał złoty kolor. W
Kroimy drobno czosnek. Dodać ugotowany makaron, fasolkę szparagową, czosnek i doprawiamy według własnego uznania.
Na koniec dodać kukurydzę do potrawy. Mieszamy całość. . Wykładamy na talerz i dekorujemy startym serem oraz ziołami do smaku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
318
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
33
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Gluten