Makaron po wiejsku
m7
0
0 / 0
szybka wersja makronu z sosem po wiejsku.................
16
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
200 woda
1 kg makaron spaghetti
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz kolorowy
1 szcz. płatki chili do smaku
2 szcz. cukier
0.50 łyżeczka ziołowe ziarenka smaku
0.50 łyżeczka papryka ostra
1 łyżeczka przyprawa kucharek smak lata
500 g mięso wieprzowe
500 g mieszanka meksykańska
50 g koncentrat pomidorowy łowicz
2 szt. cebula
3 szt. czosnek
1 szt. nać pietruszki
2 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
makaron ugotować al dente.
mięso opłukać i zmielić.
na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić mięso i podsmażyć.
cebulę i czosnek obrać, umyć, pokroić w kostkę i dodać do mięsa.
chwilę smażyć od czasu do czasu mieszając.
dodać wszystkie przyprawy i koncentrat i wymieszać, dodać mieszankę oraz wodę.
rozprowadzić dokładnie koncentrat, ewentualnie doprawić do smaku i zagotować.
nalać sos na wcześniej wyłożony na talerz makaron.