Example thumb
0

Składniki

200 Mililitrów
woda
1 Kilogram
makaron spaghetti
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz kolorowy
1 Szczypta
Płatki chili do smaku
2 Szczypty
cukier
0.5 Łyżeczki
Ziołowe ziarenka smaku
0.5 Łyżeczki
papryka ostra
1 Łyżeczka
Przyprawa Kucharek Smak lata
500 Gramów
mięso wieprzowe
500 Gramów
Mieszanka meksykańska
50 Gramów
koncentrat pomidorowy 30%
2 Sztuki
cebula
3 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
nać pietruszki
2 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. makaron ugotować al dente.
  2. mięso opłukać i zmielić.
  3. na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić mięso i podsmażyć.
  4. cebulę i czosnek obrać, umyć, pokroić w kostkę i dodać do mięsa.
  5. chwilę smażyć od czasu do czasu mieszając.
  6. dodać wszystkie przyprawy i koncentrat i wymieszać, dodać mieszankę oraz wodę.
  7. rozprowadzić dokładnie koncentrat, ewentualnie doprawić do smaku i zagotować.
  8. nalać sos na wcześniej wyłożony na talerz makaron.

Opis

szybka wersja makronu z sosem po wiejsku.................

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!