0

Składniki

200 Mililitrów
woda
1 Kilogram
makaron spaghetti
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz kolorowy
1 Szczypta
Płatki chili do smaku
2 Szczypty
cukier
0.5 Łyżeczki
Ziołowe ziarenka smaku
0.5 Łyżeczki
papryka ostra
1 Łyżeczka
Przyprawa Kucharek Smak lata
500 Gramów
mięso wieprzowe
500 Gramów
Mieszanka meksykańska
50 Gramów
koncentrat pomidorowy 30%
2 Sztuki
cebula
3 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
nać pietruszki
2 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. makaron ugotować al dente.
  2. mięso opłukać i zmielić.
  3. na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić mięso i podsmażyć.
  4. cebulę i czosnek obrać, umyć, pokroić w kostkę i dodać do mięsa.
  5. chwilę smażyć od czasu do czasu mieszając.
  6. dodać wszystkie przyprawy i koncentrat i wymieszać, dodać mieszankę oraz wodę.
  7. rozprowadzić dokładnie koncentrat, ewentualnie doprawić do smaku i zagotować.
  8. nalać sos na wcześniej wyłożony na talerz makaron.

Opis

szybka wersja makronu z sosem po wiejsku.................

Podobne przepisy

Makaron Lubella Pióra z indykiem w pomidorowym sosie z kapar...

Średni Do 1 godz.

Makaron Lubella Pappardelle z kurkami i estragonem

Średni Do 20 min.

Makaron pappardelle z pieczonym czosnkiem i szałwią

Łatwy Do 1 godz.

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Trudny Do 1 godz.

SPAGHETTI Z MOCNO MĘSKIM SOSEM

Łatwy Do 40 min.

Lasagne ze słodkimi ziemniakami (batatami) i szałwiowym sose...

Trudny Do 3 godz.

Makaron kokardki z kabanosem i kurkami

Średni Do 40 min.

Makaron Lubella Spaghetti z pstrągiem, czosnkiem i pomidork...

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!