Makaron po wiejsku

m7
Makaron po wiejsku

0

0 / 0

szybka wersja makronu z sosem po wiejsku.................

16

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

200 woda

1 kg makaron spaghetti

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz kolorowy

1 szczyp. płatki chili do smaku

2 szczyp. cukier

0.50 łyżecz. ziołowe ziarenka smaku

0.50 łyżecz. papryka ostra

1 łyżecz. przyprawa kucharek smak lata

500 g mięso wieprzowe

500 g mieszanka meksykańska

50 g koncentrat pomidorowy łowicz

2 szt. cebula

3 szt. czosnek

1 szt. nać pietruszki

2 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

makaron ugotować al dente.

2

mięso opłukać i zmielić.

3

na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić mięso i podsmażyć.

4

cebulę i czosnek obrać, umyć, pokroić w kostkę i dodać do mięsa.

5

chwilę smażyć od czasu do czasu mieszając.

6

dodać wszystkie przyprawy i koncentrat i wymieszać, dodać mieszankę oraz wodę.

7

rozprowadzić dokładnie koncentrat, ewentualnie doprawić do smaku i zagotować.

8

nalać sos na wcześniej wyłożony na talerz makaron.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

860

kcal

Białka

45

gram

Węglowodany

137

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły