Makaron po wiejsku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Makaron po wiejsku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F365-1702057492868.jpeg&w=3840&q=75)
szybka wersja makronu z sosem po wiejsku.................
0
0 / 0
szybka wersja makronu z sosem po wiejsku.................
16
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
200 woda
1 kg makaron spaghetti
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz kolorowy
1 szczyp. płatki chili do smaku
2 szczyp. cukier
0.50 łyżecz. ziołowe ziarenka smaku
0.50 łyżecz. papryka ostra
1 łyżecz. przyprawa kucharek smak lata
500 g mięso wieprzowe
500 g mieszanka meksykańska
50 g koncentrat pomidorowy łowicz
2 szt. cebula
3 szt. czosnek
1 szt. nać pietruszki
2 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
makaron ugotować al dente.
mięso opłukać i zmielić.
na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić mięso i podsmażyć.
cebulę i czosnek obrać, umyć, pokroić w kostkę i dodać do mięsa.
chwilę smażyć od czasu do czasu mieszając.
dodać wszystkie przyprawy i koncentrat i wymieszać, dodać mieszankę oraz wodę.
rozprowadzić dokładnie koncentrat, ewentualnie doprawić do smaku i zagotować.
nalać sos na wcześniej wyłożony na talerz makaron.