Makaron po grecku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Makaron po grecku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975209792.jpeg&w=3840&q=75)
Jest ryba po grecku? Dlaczego nie zrobić po grecku makaronu?
0
0 / 0
Jest ryba po grecku? Dlaczego nie zrobić po grecku makaronu?
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg makaron wstążki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
500 g mięso wieprzowe
200 g seler
100 g por
200 g koncentrat pomidorowy łowicz
2 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
2 szt. czosnek
2 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
1
marchew, pietruszkę i seler obrać, umyć i zetrzeć na tarce.
2
podsmażyć na oliwie aż zmiękną.
3
mięso podsmażyć na oliwie z posiekanym czosnkiem, dodać do warzyw i mieszając chwilę dusić.
4
dodać pora, pomidory, doprawić do smaku solą i pieprzem.
5
ugotować makaron, sos wlać do makaronu i wszystko razem wymieszać.