Makaron po chińsku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Makaron po chińsku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973504481.jpeg&w=3840&q=75)
Aby zrobić makaron po chińsku wcale nie musimy szukać azjatyckich makaronów – wystarczy Lubella Spaghetti cienkie, która sprawdzi się również w azjatyckich daniach.
0
5 / 1
Aby zrobić makaron po chińsku wcale nie musimy szukać azjatyckich makaronów – wystarczy Lubella Spaghetti cienkie, która sprawdzi się również w azjatyckich daniach.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella spaghetti cienkie
1 szt. marchew
1 szt. papryka
150 g pierś z kurczaka
4 łyżka sos sojowy
2 łyżka olej sezamowy
1 łyżka sezam
1 łyżecz. papryka słodka
1 łyżka szczypiorek
1 szczyp. pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Marchewkę i paprykę kroimy w słupki. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Składniki mieszamy w misce z sosem sojowym, olejem, papryką słodką i pieprzem.
Rozgrzewamy patelnię. Wrzucamy warzywa i kurczaka. Podsmażamy.
Ugotowany makaron mieszamy z warzywami i kurczakiem. Przekładamy na talerze i posypujemy sezamem oraz szczypiorkiem.