Makaron po chińsku
m7
Makaron ze świeżymi warzywami w stylu kuchni chińskiej.
0
0 / 0
Makaron ze świeżymi warzywami w stylu kuchni chińskiej.
13
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. pieprz
1 szcz. papryka ostra
1 szcz. curry
1 łyżeczka mąka ziemniaczana
2 kost. rosół drobiowy
2 szt. filet z kurczaka
2 szt. cebula
1 szt. papryka czerwona
1 szt. seler
6 szt. pieczarki
1 szt. makaron lubella jajeczna ryż
4 łyżka olej
2 łyżka przyprawa do zup, sosów, sałatek
Przygotowanie
Filety pokroić w paski. Cebulę, paprykę, seler i pieczarki oczyścić. Cebulę i pieczarki pokroić w plasterki, paprykę i seler w paski. Na oleju podsmażyć, mieszając, mięso, warzywa i pieczarki przez około 10 minut.
Dodać kostki rosołowe i 1,5 szklanki wody. Zagotować, doprawić pieprzem, papryką i curry.
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody, połączyć z potrawą.
Makaron przygotować wg z przepisu na opakowaniu, osączyć. Przełożyć na patelnię z warzywami, chwilę podgrzewać. Podawać zaraz po przygotowaniu.