0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
papryka ostra
1 Szczypta
curry
1 Łyżeczka
mąka ziemniaczana
2 Kostki
Rosół drobiowy
2 Sztuki
filet z kurczaka
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
seler
6 Sztuk
pieczarki
1 Sztuka
Makaron ryżowy
4 Łyżki
olej
2 Łyżki
Przyprawa do zup, sosów, sałatek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Filety pokroić w paski. Cebulę, paprykę, seler i pieczarki oczyścić. Cebulę i pieczarki pokroić w plasterki, paprykę i seler w paski. Na oleju podsmażyć, mieszając, mięso, warzywa i pieczarki przez około 10 minut.
  2. Dodać kostki rosołowe i 1,5 szklanki wody. Zagotować, doprawić Przyprawą, pieprzem, papryką i curry.
  3. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody, połączyć z potrawą.
  4. Makaron przygotować wg z przepisu na opakowaniu, osączyć. Przełożyć na patelnię z warzywami, chwilę podgrzewać. Podawać zaraz po przygotowaniu.

Opis

Prezentuję pyszne danie, w skład którego wchodzi pyszny składnik - makaron i to, co na wiosnę najlepsze, czyli świeże warzywa:)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!