Makaron po chińsku

m7
Makaron po chińsku

0

0 / 0

Makaron ze świeżymi warzywami w stylu kuchni chińskiej.

13

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. papryka ostra

1 szczyp. curry

1 łyżecz. mąka ziemniaczana

2 kostka rosół drobiowy

2 szt. filet z kurczaka

2 szt. cebula

1 szt. papryka czerwona

1 szt. seler

6 szt. pieczarki

1 szt. makaron lubella jajeczna ryż

4 łyżka olej

2 łyżka przyprawa do zup, sosów, sałatek

Przygotowanie


1

Filety pokroić w paski. Cebulę, paprykę, seler i pieczarki oczyścić. Cebulę i pieczarki pokroić w plasterki, paprykę i seler w paski. Na oleju podsmażyć, mieszając, mięso, warzywa i pieczarki przez około 10 minut.

2

Dodać kostki rosołowe i 1,5 szklanki wody. Zagotować, doprawić pieprzem, papryką i curry.

3

Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody, połączyć z potrawą.

4

Makaron przygotować wg z przepisu na opakowaniu, osączyć. Przełożyć na patelnię z warzywami, chwilę podgrzewać. Podawać zaraz po przygotowaniu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

751

kcal

Białka

49

gram

Węglowodany

86

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły