Makaron po chińsku
m7
Makaron ze świeżymi warzywami w stylu kuchni chińskiej.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
751
kcal
Białka
49
gram
Węglowodany
86
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Makaron ze świeżymi warzywami w stylu kuchni chińskiej.
13
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. papryka ostra
1 szczyp. curry
1 łyżecz. mąka ziemniaczana
2 kostka rosół drobiowy
2 szt. filet z kurczaka
2 szt. cebula
1 szt. papryka czerwona
1 szt. seler
6 szt. pieczarki
1 szt. makaron lubella jajeczna ryż
4 łyżka olej
2 łyżka przyprawa do zup, sosów, sałatek
Przygotowanie
Filety pokroić w paski. Cebulę, paprykę, seler i pieczarki oczyścić. Cebulę i pieczarki pokroić w plasterki, paprykę i seler w paski. Na oleju podsmażyć, mieszając, mięso, warzywa i pieczarki przez około 10 minut.
Dodać kostki rosołowe i 1,5 szklanki wody. Zagotować, doprawić pieprzem, papryką i curry.
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody, połączyć z potrawą.
Makaron przygotować wg z przepisu na opakowaniu, osączyć. Przełożyć na patelnię z warzywami, chwilę podgrzewać. Podawać zaraz po przygotowaniu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
751
kcal
Białka
49
gram
Węglowodany
86
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.