0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
papryka ostra
1 Szczypta
curry
1 Łyżeczka
mąka ziemniaczana
2 Kostki
Rosół drobiowy
2 Sztuki
filet z kurczaka
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
seler
6 Sztuk
pieczarki
1 Sztuka
Makaron ryżowy
4 Łyżki
olej
2 Łyżki
Przyprawa do zup, sosów, sałatek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Filety pokroić w paski. Cebulę, paprykę, seler i pieczarki oczyścić. Cebulę i pieczarki pokroić w plasterki, paprykę i seler w paski. Na oleju podsmażyć, mieszając, mięso, warzywa i pieczarki przez około 10 minut.
  2. Dodać kostki rosołowe i 1,5 szklanki wody. Zagotować, doprawić Przyprawą, pieprzem, papryką i curry.
  3. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody, połączyć z potrawą.
  4. Makaron przygotować wg z przepisu na opakowaniu, osączyć. Przełożyć na patelnię z warzywami, chwilę podgrzewać. Podawać zaraz po przygotowaniu.

Opis

Prezentuję pyszne danie, w skład którego wchodzi pyszny składnik - makaron i to, co na wiosnę najlepsze, czyli świeże warzywa:)

Podobne przepisy

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Polędwiczki z warzywami

Przepis
Średni Do 1 godz
Polędwiczki z warzywami

Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!