Makaron pióra z duszoną cielęciną i sałatką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Makaron pióra z duszoną cielęciną i sałatką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8736-1702058068172.jpeg&w=3840&q=75)
Potrawa prosta i bardzo smaczna. Bardzo polecam. Smacznego.
1
0 / 0
Potrawa prosta i bardzo smaczna. Bardzo polecam. Smacznego.
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. oregano
1 łyżecz. papryka czerwona słodka
0.50 szkl. wino czerwone
1 szt. makaron pełne ziarno pióra
2 szt. cielęcina
2 szt. pomidor
1 szt. cukinia
2 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżka majonez
Przygotowanie
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić.
Kotlety z cielęciny osolić, natrzeć papryką. Podsmażyć na oliwie na lekko złoty kolor. Następnie wlać na patelnię wino i dusić kotlety, aż do miękkości na bardzo małym ogniu.
Pomidora umyć, sparzyć i pokroić w półksiężyce. Cukinię zieloną obrać ze skórki i pokroić w bardzo cienkie plasterki. Wrzucić do miski, dodać sól, pieprz i majonez. Wymieszać.
Na talerzu ułożyć makaron, można trochę polać sosikiem winnym. Obok położyć duszonego kotleta i obłożyć sałatką.