Makaron pióra pełne ziarno z brokułami i pomidorkami koktajlowymi
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Makaron pióra pełne ziarno z brokułami i pomidorkami koktajlowymi](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F5145-1702057814047.jpeg&w=3840&q=75)
Pełnoziarnisty makaron pióra z brokułami, pomidorkami koktajlowymi, zielonymi szparagami, czosnkiem i tartym parmezanem. Bardzo pożywna propozycja, a przy tym niesamowicie smaczna. Spróbuj koniecznie!
1
0 / 0
Pełnoziarnisty makaron pióra z brokułami, pomidorkami koktajlowymi, zielonymi szparagami, czosnkiem i tartym parmezanem. Bardzo pożywna propozycja, a przy tym niesamowicie smaczna. Spróbuj koniecznie!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
125 g makaron penne lubella pełne ziarno
2 szt. pomidory
1 szt. brokuły
1 pęcz. szparagi zielone
2 łyżka oliwa z oliwek extra virgin
2 łyżka parmezan tarty
Przygotowanie
Ugotuj makaron pióra Lubella al dente zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu.
Pokrój pomidory w ósemki, brokuł na mniejsze części, a szparagi w kawałki. Na 3 minuty przed końcem gotowania makaronu dodaj do niego różyczki brokułu oraz szparagi. Całość po ugotowaniu odcedź.
Wstaw pusty garnek na ogień, wlej oliwę i dodaj starty lub rozgnieciony czosnek. Podsmaż przez chwilę. Dodaj pomidory i zwiększ ogień. Dopraw solą i pieprzem, a następnie gotuj przez 1–2 minuty, aż powstanie sos. Dodaj odcedzony makaron z brokułami i szparagami. Teraz całość wymieszaj.
Podawaj w głębokich talerzach, na wierzch dorzuć tarty ser dojrzewający.