0

Składniki

125 Gramów
ingridient
makaron penne Lubella Pełne Ziarno
2 Sztuki
Pomidory
1 Sztuka
brokuły
1 Pęczek
Szparagi zielone
2 Łyżki
Oliwa z oliwek extra virgin
2 Ząbki
czosnek
2 Łyżki
Parmezan tarty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotuj makaron pióra Lubella al dente zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu.
  2. Pokrój pomidory w ósemki, brokuł na mniejsze części, a szparagi w kawałki. Na 3 minuty przed końcem gotowania makaronu dodaj do niego różyczki brokułu oraz szparagi. Całość po ugotowaniu odcedź.
  3. Wstaw pusty garnek na ogień, wlej oliwę i dodaj starty lub rozgnieciony czosnek. Podsmaż przez chwilę. Dodaj pomidory i zwiększ ogień. Dopraw solą i pieprzem, a następnie gotuj przez 1–2 minuty, aż powstanie sos. Dodaj odcedzony makaron z brokułami i szparagami. Teraz całość wymieszaj.
  4. Podawaj w głębokich talerzach, na wierzch dorzuć tarty ser dojrzewający.

Podobne przepisy

Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem i kaparami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem i kaparami

Penne Lubella Pełne Ziarno z łososiem i kaparami

Przepis
Łatwy Do 15 min
Penne Lubella Pełne Ziarno z łososiem i kaparami

Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Kokardki z cukinią i łososiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki z cukinią i łososiem

Łososiowe tagliatelle z cukinią

Przepis
Łatwy Do 15 min
Łososiowe tagliatelle z cukinią

Makaron Pełne Ziarno Spaghetti z bułką tartą i suszonymi pom...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron Pełne Ziarno Spaghetti z bułką tartą i suszonymi pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!