0

Składniki

250 Gramów
ingridient
makaron penne Lubella Pełne Ziarno
4 Sztuki
Pomidory
2 Sztuki
brokuły
2 Pęczki
Szparagi zielone
4 Łyżki
Oliwa z oliwek extra virgin
4 Ząbek
czosnek
4 Łyżki
Parmezan tarty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotuj makaron pióra Lubella al dente zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu.
  2. Pokrój pomidory w ósemki, brokuł na mniejsze części, a szparagi w kawałki. Na 3 minuty przed końcem gotowania makaronu dodaj do niego różyczki brokułu oraz szparagi. Całość po ugotowaniu odcedź.
  3. Wstaw pusty garnek na ogień, wlej oliwę i dodaj starty lub rozgnieciony czosnek. Podsmaż przez chwilę. Dodaj pomidory i zwiększ ogień. Dopraw solą i pieprzem, a następnie gotuj przez 1–2 minuty, aż powstanie sos. Dodaj odcedzony makaron z brokułami i szparagami. Teraz całość wymieszaj.
  4. Podawaj w głębokich talerzach, na wierzch dorzuć tarty ser dojrzewający.

Podobne przepisy

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Łatwy Do 40 min
Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Kokardki z cukinią i łososiem

Łatwy Do 40 min
Kokardki z cukinią i łososiem

Łososiowe tagliatelle z cukinią

Łatwy Do 15 min
Łososiowe tagliatelle z cukinią

Makaron Pełne Ziarno Spaghetti z bułką tartą i suszonymi pom...

Łatwy Do 40 min
Makaron Pełne Ziarno Spaghetti z bułką tartą i suszonymi pom...

Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem i kaparami

Łatwy Do 40 min
Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem i kaparami

Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Średni Do 40 min
Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!