MAKARON PENNE Z POMIDOROWYM PESTO W SOSIE ZIOŁOWYM
zigan
Wartości odżywcze na porcję
Energia
115
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
180 g papryka czerwona
100 g cukinia
500 g pomidor
25 oliwa z oliwek
3 łyżecz. mieszanka ziół
1 łyżecz. pieprz ziołowy
1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
1 szczyp. świeża bazylia
Przygotowanie
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, dodać posiekany czosnek, delikatnie podrumienić.
Pomidory obrać ze skórki, zemleć.
Paprykę, cukinię drobno posiekać nożem i całość dodać do czosnku.
Paprykę, cukinię i czosnek gotować przez 10 min często mieszając.
Pod koniec gotowania dodać łyżeczkę koncentratu pomidorowego.
Na patelnie wrzucić pozostałe składniki. Zagotować trzy minuty.
Powstały sos doprawić przyprawą knor według uznania.
Sos wymieszać z makaronem i podać z listkami bazylii.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
115
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Gluten
Jajka