MAKARON PENNE Z POMIDOROWYM PESTO W SOSIE ZIOŁOWYM

zigan

0

0 / 0

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

180 g papryka czerwona

100 g cukinia

500 g pomidor

25 oliwa z oliwek

3 łyżecz. mieszanka ziół

1 łyżecz. pieprz ziołowy

1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

1 szczyp. świeża bazylia

Przygotowanie


1

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

2

Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, dodać posiekany czosnek, delikatnie podrumienić.

3

Pomidory obrać ze skórki, zemleć.

4

Paprykę, cukinię drobno posiekać nożem i całość dodać do czosnku.

5

Paprykę, cukinię i czosnek gotować przez 10 min często mieszając.

6

Pod koniec gotowania dodać łyżeczkę koncentratu pomidorowego.

7

Na patelnie wrzucić pozostałe składniki. Zagotować trzy minuty.

8

Powstały sos doprawić przyprawą knor według uznania.

9

Sos wymieszać z makaronem i podać z listkami bazylii.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

115

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Gluten

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły