MAKARON PENNE Z POMIDOROWYM PESTO W SOSIE ZIOŁOWYM

zigan

Średnia 0 / 0

Oceń!

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

180 g papryka czerwona

100 g cukinia

500 g pomidor

25 oliwa z oliwek

3 łyżecz. mieszanka ziół

1 łyżecz. pieprz ziołowy

1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

1 szczyp. świeża bazylia

Przygotowanie


Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, dodać posiekany czosnek, delikatnie podrumienić.

Pomidory obrać ze skórki, zemleć.

Paprykę, cukinię drobno posiekać nożem i całość dodać do czosnku.

Paprykę, cukinię i czosnek gotować przez 10 min często mieszając.

Pod koniec gotowania dodać łyżeczkę koncentratu pomidorowego.

Na patelnie wrzucić pozostałe składniki. Zagotować trzy minuty.

Powstały sos doprawić przyprawą knor według uznania.

Sos wymieszać z makaronem i podać z listkami bazylii.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

115

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Gluten

Jajka

Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły