Example thumb
0

Składniki

1 Łyżeczka
sos sojowy
150 Gramów
czekolada gorzka
150 Gramów
Marmolada morelowa
100 Gramów
migdały
100 Gramów
rodzynki
50 Gramów
masło extra
3 Łyżki
Sezam nasiona
1 Łyżka
Siemie lniane
3 Łyżki
miód pszczeli
3 Łyżki
rum
50 Dekagramów
Makaron pełnoziarnisty
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotować al dente.
  2. Do rondelka wlać miód, dodać masło oraz czekoladę i wspólnie roztopić. Sezam uprażyć na patelni bez tłuszczu i dorzucić do czekolady. Siemie uprażyć podobnie jak sezam, ale zmielić w młynku i dopiero dorzucić. Rodzynki namoczyć we wrzącej wodzie a migdały posiekać. Wlać do polewy sos sojowy. Dołożyć odcedzone rodzynki i posiekane migdały- dobrze wymieszać. Wlać rum i ponownie wymieszać.
  3. Polać gorący makaron z jednej strony z drugiej położyć łyżke podgrzanej marmolady morelowej- można udekorować bitą śmietana jeśli ktoś lubi. Potrawa może stanowić danie obiadowe albo deser.

Opis

Coś nowego, smacznego w sam raz dla łasuchów.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!