0

Składniki

1 Łyżeczka
sos sojowy
150 Gramów
czekolada gorzka
150 Gramów
Marmolada morelowa
100 Gramów
migdały
100 Gramów
rodzynki
50 Gramów
masło extra
3 Łyżki
Sezam nasiona
1 Łyżka
Siemie lniane
3 Łyżki
miód pszczeli
3 Łyżki
rum
50 Dekagramów
Makaron pełnoziarnisty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotować al dente.
  2. Do rondelka wlać miód, dodać masło oraz czekoladę i wspólnie roztopić. Sezam uprażyć na patelni bez tłuszczu i dorzucić do czekolady. Siemie uprażyć podobnie jak sezam, ale zmielić w młynku i dopiero dorzucić. Rodzynki namoczyć we wrzącej wodzie a migdały posiekać. Wlać do polewy sos sojowy. Dołożyć odcedzone rodzynki i posiekane migdały- dobrze wymieszać. Wlać rum i ponownie wymieszać.
  3. Polać gorący makaron z jednej strony z drugiej położyć łyżke podgrzanej marmolady morelowej- można udekorować bitą śmietana jeśli ktoś lubi. Potrawa może stanowić danie obiadowe albo deser.

Opis

Coś nowego, smacznego w sam raz dla łasuchów.

Podobne przepisy

Sajgonki z czerwoną soczewicą

Średni Do 1 godz
Sajgonki z czerwoną soczewicą

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Łatwy Do 40 min
Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Łatwy Do 3 godz
Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Karp pieczony

Łatwy Do 1,5 godz
Karp pieczony

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!