Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Makaron z kurczakiem i sosem serowym wymyśliłam już kilka ładnych lat temu. Jest to danie bardzo smaczne, ale przede wszystkim sycące, dzięki czemu po jego zjedzeniu będziemy mieć dużo energii do kibicowania. Do tego przepisu najczęściej używam makaronu pełnoziarnistego, w tym przypadku świderków, ale zwykły makaron też będzie pasował do tego sosu. Sos można natomiast przygotować z ulubionego serka topionego. Ja najczęściej używam serka z ziołami, z papryką lub ze szczypiorkiem i cebulą. Ponieważ sam makaron z sosem jest trochę „suchy” zawsze podaje go z pokrojonymi pomidorkami.
300 | Gramów | ||
![]() |
|||
500 | Gramów |
Pierś z kurczaka
|
|
1 | Sztuka | ||
1 | Sztuka |
papryka czerwona
|
|
400 | Gramów |
śmietana 18%
|
|
100 | Gramów |
Serek topiony
|
|
250 | Gramów | ||
1 | Szczypta |
sól
|
|
1 | Szczypta |
pieprz
|
|
1 | Szczypta |
Papryka ostra mielona
|
|
1 | Szczypta |
zioła prowansalskie
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |