Makaron Pełne Ziarno Świdry z roszponką, serem pleśniowym i winogronami
lubella
Pora na sałatkę? Przetestuj przepis Lubelli z Uwielbiam.pl! Skosztuj pysznej sałatki makaronowej z orzechami, fioletowymi winogronami i wonnym serem pleśniowym, skropionej oliwą z oliwek i z dodatkiem roszponki. Tyle zdrowia i smaku w jednej miseczce!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1268
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
79
gram
Tłuszcze
92
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pora na sałatkę? Przetestuj przepis Lubelli z Uwielbiam.pl! Skosztuj pysznej sałatki makaronowej z orzechami, fioletowymi winogronami i wonnym serem pleśniowym, skropionej oliwą z oliwek i z dodatkiem roszponki. Tyle zdrowia i smaku w jednej miseczce!
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella pełne ziarno świdry
1 szt. roszponka
200 g ser pleśniowy
200 g winogrona fioletowe
0.75 szkl. orzechy włoskie
1 szkl. oliwa z oliwek
Przygotowanie
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Roszponkę dokładnie myjemy i mieszamy razem z ugotowanym wcześniej makaronem. Ser pleśniowy rwiemy na mniejsze kawałki i układamy na sałatce makaronowej.
Umyte winogrona kroimy na pół, usuwamy pestki i dodajemy do sałatki. Całość posypujemy orzechami włoskimi i polewamy oliwą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1268
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
79
gram
Tłuszcze
92
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.