2

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron Lubella Pełne Ziarno świdry
1 Sztuka
Roszponka
200 Gramów
Ser pleśniowy
200 Gramów
Winogrona fioletowe
0.75 Szklanki
orzechy włoskie
1 Szklanka
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
  2. Roszponkę dokładnie myjemy i mieszamy razem z ugotowanym wcześniej makaronem. Ser pleśniowy rwiemy na mniejsze kawałki i układamy na sałatce makaronowej.
  3. Umyte winogrona kroimy na pół, usuwamy pestki i dodajemy do sałatki. Całość posypujemy orzechami włoskimi i polewamy oliwą.

Podobne przepisy

Sałatka makaronowa z roszponką

Łatwy Do 40 min

Świdry z rybą

Łatwy Do 40 min

Świdry zapiekane z boczkiem, pomidorami i mozzarellą

Łatwy Do 40 min

Deep pizza

Łatwy Do 2 godz

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min

Kokardki z cukinią i łososiem

Łatwy Do 40 min

Makaron Lubella Pełne Ziarno Świdry z pieczonym kurczakiem i...

Średni Do 1 godz

Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Średni Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!