1

Składniki

400 Gramów
ingridient
Makaron Lubella Pełne Ziarno z orkiszem świdry
200 Gramów
Mortadela
5 Łyżek
Orzechy pistacjowe
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
brokuły
1 Szklanka
Szpinak młody
2 Łyżki
oliwa z oliwek
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
  2. Na oliwie przesmażamy starannie posiekany czosnek i cebulę. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę mortadelę oraz drobno pokrojone brokuły i chwilę smażymy.
  3. Następnie dodajemy pistacje oraz ugotowany makaron. Doprawiamy do smaku. Na końcu do gorącego makaronu dodajemy szpinak.

Podobne przepisy

Mini pizza na spodzie brokułowym

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Mini pizza na spodzie brokułowym

Zupa szczawiowa krem z jajkiem i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa szczawiowa krem z jajkiem i chrzanem

Gulasz z batatów z masłem orzechowym

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Gulasz z batatów z masłem orzechowym

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

Zupa wołowo – pomidorowa z kolankami.

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa wołowo – pomidorowa z kolankami.

Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!