Makaron Pełne Ziarno świdry z orkiszem z mortadelą, pistacjami i brokułami

lubella
Makaron Pełne Ziarno świdry z orkiszem z mortadelą, pistacjami i brokułami

1

4 / 1

Orkisz to zboże pszeniczne, które dzięki swoim wartościom odżywczym (biało oraz błonnik) jest cennym składnikiem wielu dań. Naszą propozycją z wykorzystaniem orkiszu jest obiad z pełnoziarnistymi świderkami, mortadelą, pistacjami i brokułami. Smacznie i zdrowo!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella pełne ziarno z orkiszem świdry

200 g mortadela

5 łyżka pistacje

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. brokuły

1 szkl. szpinak młody

2 łyżka oliwa z oliwek

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.

2

Na oliwie przesmażamy starannie posiekany czosnek i cebulę. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę mortadelę oraz drobno pokrojone brokuły i chwilę smażymy.

3

Następnie dodajemy pistacje oraz ugotowany makaron. Doprawiamy do smaku. Na końcu do gorącego makaronu dodajemy szpinak.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

733

kcal

Białka

31

gram

Węglowodany

78

gram

Tłuszcze

32

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły