Makaron Pełne Ziarno świdry z orkiszem z mortadelą, pistacjami i brokułami
lubella
Orkisz to zboże pszeniczne, które dzięki swoim wartościom odżywczym (biało oraz błonnik) jest cennym składnikiem wielu dań. Naszą propozycją z wykorzystaniem orkiszu jest obiad z pełnoziarnistymi świderkami, mortadelą, pistacjami i brokułami. Smacznie i zdrowo!
1
4 / 1
Orkisz to zboże pszeniczne, które dzięki swoim wartościom odżywczym (biało oraz błonnik) jest cennym składnikiem wielu dań. Naszą propozycją z wykorzystaniem orkiszu jest obiad z pełnoziarnistymi świderkami, mortadelą, pistacjami i brokułami. Smacznie i zdrowo!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella pełne ziarno z orkiszem świdry
200 g mortadela
5 łyżka pistacje
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. brokuły
1 szkl. szpinak młody
2 łyżka oliwa z oliwek
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Na oliwie przesmażamy starannie posiekany czosnek i cebulę. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę mortadelę oraz drobno pokrojone brokuły i chwilę smażymy.
Następnie dodajemy pistacje oraz ugotowany makaron. Doprawiamy do smaku. Na końcu do gorącego makaronu dodajemy szpinak.