Makaron Pełne Ziarno świdry z orkiszem z mortadelą, pistacjami i brokułami

lubella

Orkisz to zboże pszeniczne, które dzięki swoim wartościom odżywczym (biało oraz błonnik) jest cennym składnikiem wielu dań. Naszą propozycją z wykorzystaniem orkiszu jest obiad z pełnoziarnistymi świderkami, mortadelą, pistacjami i brokułami. Smacznie i zdrowo!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
733
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
78
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
4 / 1
Orkisz to zboże pszeniczne, które dzięki swoim wartościom odżywczym (biało oraz błonnik) jest cennym składnikiem wielu dań. Naszą propozycją z wykorzystaniem orkiszu jest obiad z pełnoziarnistymi świderkami, mortadelą, pistacjami i brokułami. Smacznie i zdrowo!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella pełne ziarno z orkiszem świdry
200 g mortadela
5 łyżka pistacje
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. brokuły
1 szkl. szpinak młody
2 łyżka oliwa z oliwek
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Na oliwie przesmażamy starannie posiekany czosnek i cebulę. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę mortadelę oraz drobno pokrojone brokuły i chwilę smażymy.
Następnie dodajemy pistacje oraz ugotowany makaron. Doprawiamy do smaku. Na końcu do gorącego makaronu dodajemy szpinak.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
733
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
78
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.