1

Składniki

400 Gramów
ingridient
Makaron Lubella Pełne Ziarno z orkiszem świdry
200 Gramów
Mortadela
5 Łyżek
Orzechy pistacjowe
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
brokuły
1 Szklanka
Szpinak młody
2 Łyżki
oliwa z oliwek
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
  2. Na oliwie przesmażamy starannie posiekany czosnek i cebulę. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę mortadelę oraz drobno pokrojone brokuły i chwilę smażymy.
  3. Następnie dodajemy pistacje oraz ugotowany makaron. Doprawiamy do smaku. Na końcu do gorącego makaronu dodajemy szpinak.

Podobne przepisy

Mini wege-pizza na spodzie brokułowym

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Mini wege-pizza na spodzie brokułowym

Cieciorka w pomidorowym sosie curry

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Cieciorka w pomidorowym sosie curry

Gulasz z batatów z masłem orzechowym

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Gulasz z batatów z masłem orzechowym

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Zupa wołowo – pomidorowa z kolankami.

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa wołowo – pomidorowa z kolankami.

Spaghetti z krewetkami w sosie imbirowo-cytrynowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti z krewetkami w sosie imbirowo-cytrynowym

Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

Zupa szczawiowa krem z jajkiem i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa szczawiowa krem z jajkiem i chrzanem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!