Makaron pełne ziarno spaghetti z boczkiem, pieczarkami i jajkiem
lubella
Pełnoziarnisty makaron spaghetti z boczkiem, pieczarkami i sadzonym jajkiem - brzmi pysznie, prawda? Nasza propozycja to świetny pomysł na energetyczny obiad, który dostarczy nam werwy na dalszą część dnia.
1
0 / 0
Pełnoziarnisty makaron spaghetti z boczkiem, pieczarkami i sadzonym jajkiem - brzmi pysznie, prawda? Nasza propozycja to świetny pomysł na energetyczny obiad, który dostarczy nam werwy na dalszą część dnia.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella pełne ziarno spaghetti
200 g boczek wędzony
200 g pieczarki
4 szt. jaja l
1 łyżka olej
1 szczyp. rozmaryn
1 szczyp. tymianek
1 łyżka masło
1 szkl. szpinak młody
Przygotowanie
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Pieczarki kroimy w plasterki oraz siekamy rozmaryn i tymianek.
Boczek kroimy w kostkę.
Smażymy na rozgrzanym oleju do momentu, aż wytopi się tłuszcz, a następnie usuwamy jego nadmiar ręcznikiem papierowym.
Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki oraz rozmaryn i tymianek. Całość smażymy. Dodajemy sól i pieprz.
Gdy połowa płynu odparuje, dodajemy zimne masło dla zagęszczenia sosu. Mieszamy je z makaronem i szpinakiem.
Na osobnej patelni smażymy jajka sadzone, które układamy na każdej porcji makaronu.