Makaron pełne ziarno - idealny na kolację!
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
ania_em
![Makaron pełne ziarno - idealny na kolację!](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974355101.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
8
Składniki
90 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. makaron penne lubella pełne ziarno
200 g pomidorki koktajlowe
3 szt. ząbek czosnku
1 łyżka pesto czerwone
0.50 szkl. liście bazyli
0.33 szkl. woda
2 szczyp. sól, pieprz
1 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
1
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
2
Czosnek pokroić i przesmażyć na oliwie.
3
Pomidorki poprzekrawać i dodać do czosnku.
4
Po chwili smażenia należy dolać wodę.
5
Ugotowany makaron wymieszać z pesto i dodać do pomidorków i czosnku.
6
Doprawić solą i pieprzem.
7
Gotowe do podania udekorować listkami bazylii.