0

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
makaron penne Lubella Pełne Ziarno
200 Gramów
pomidorki koktajlowe
3 Sztuki
ząbek czosnku
1 Łyżka
Pesto czerwone
0.5 Szklanki
liście bazyli
0.33 Szklanki
woda
2 Szczypty
sól, pieprz
1 Łyżka
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
  2. Czosnek pokroić i przesmażyć na oliwie.
  3. Pomidorki poprzekrawać i dodać do czosnku.
  4. Po chwili smażenia należy dolać wodę.
  5. Ugotowany makaron wymieszać z pesto i dodać do pomidorków i czosnku.
  6. Doprawić solą i pieprzem.
  7. Gotowe do podania udekorować listkami bazylii.

Podobne przepisy

Kurczak w szynce

Przepis
Średni Do 1 godz
Kurczak w szynce

Świdry zapiekane z boczkiem, pomidorami i mozzarellą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świdry zapiekane z boczkiem, pomidorami i mozzarellą

Tarta z bakłażanem, mozzarellą i pomidorkami

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Tarta z bakłażanem, mozzarellą i pomidorkami

Makaron uszka z grillowanymi warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron uszka z grillowanymi warzywami

Muszelki morskie z wędzonym łososiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Muszelki morskie z wędzonym łososiem

Sałatka makaronowa z roszponką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z roszponką

Spaghetti z pomidorami, pieczoną papryką i suszonymi oliwka...

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti z pomidorami, pieczoną papryką i suszonymi oliwkami

Rozgrzewające curry indyjskie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Rozgrzewające curry indyjskie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!