Example thumb
1

Składniki

4 Sztuki
czosnek
20 Sztuk
Szałwia
1 Szklanka
oliwa z oliwek
1 Szczypta
parmezan
1 Szczypta
sól, pieprz
250 Gramów
ingridient
makaron Lubella Inspiracje pappardelle
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Obcinamy górę główek czosnku i szczelnie pakujemy je w folię aluminiową z dodatkiem szczypty soli i oliwą z oliwek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i pieczemy przez 45 minut. Gdy czas pieczenia czosnku minie, wyjmujemy go z piekarnika.
  2. Gotujemy makaron według zaleceń producenta na opakowaniu.
  3. Z folii aluminiowej wylewamy na patelnię aromatyczną oliwę, a z główek delikatnie wyjmujemy ząbki naciskając na podstawę. Podgrzewamy oliwę z ząbkami i dodajemy szałwię. Gdy szałwia zrobi się przezroczysta jak witrażyk, dodajemy makaron. Mieszamy całość i posypujemy parmezanem.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!