Makaron nero z warzywami

EkspertOdKuchni
Makaron nero z warzywami

0

0 / 0

Makaron nero z warzywami to propozycja na aromatyczne, lekkie i pożywne danie, które nie tylko pysznie smakuje, ale i doskonale prezentuje się na talerzu. Czarny makaron, pomidorki koktajlowe, szparagi, szpinak, cebula, czosnek, cukinia i parmezan to świetne połączenie zdrowia i koloru. Idealnie sprawdzi się na obiad, kolację i specjalne okazje. Życzymy smacznego!

10

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

300 ml makaron nero

100 ml śmietanka 30%

8 szt. pomidorki koktajlowe

200 g szparagi

100 g szpinak baby

1 szt. cebula biała

2 szt. ząbki czosnku

1 szt. cukinia

1 szczyp. pieprz i sól do smaku

1 szt. parmezan do posypania

Przygotowanie


1

Makaron nero gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

2

Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę białą. Dodajemy pokrojoną w talarki cukinię, szparagi i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość doprawiamy i razem podsmażamy.

3

Do warzyw dolewamy śmietankę 30% i ją redukujemy. Pod koniec smażenia dodajemy pomidorki koktajlowe, ugotowany makaron nero i szpinak baby.

4

Wszystkie składniki łączymy i dokładnie mieszamy. Przekładamy na talerze i posypujemy startym parmezanem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

253

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

20

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły