Makaron nero z warzywami
EkspertOdKuchni
Makaron nero z warzywami to propozycja na aromatyczne, lekkie i pożywne danie, które nie tylko pysznie smakuje, ale i doskonale prezentuje się na talerzu. Czarny makaron, pomidorki koktajlowe, szparagi, szpinak, cebula, czosnek, cukinia i parmezan to świetne połączenie zdrowia i koloru. Idealnie sprawdzi się na obiad, kolację i specjalne okazje. Życzymy smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
253
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Makaron nero z warzywami to propozycja na aromatyczne, lekkie i pożywne danie, które nie tylko pysznie smakuje, ale i doskonale prezentuje się na talerzu. Czarny makaron, pomidorki koktajlowe, szparagi, szpinak, cebula, czosnek, cukinia i parmezan to świetne połączenie zdrowia i koloru. Idealnie sprawdzi się na obiad, kolację i specjalne okazje. Życzymy smacznego!
10
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
300 ml makaron nero
100 ml śmietanka 30%
8 szt. pomidorki koktajlowe
200 g szparagi
100 g szpinak baby
1 szt. cebula biała
2 szt. ząbki czosnku
1 szt. cukinia
1 szczyp. pieprz i sól do smaku
1 szt. parmezan do posypania
Przygotowanie
Makaron nero gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę białą. Dodajemy pokrojoną w talarki cukinię, szparagi i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość doprawiamy i razem podsmażamy.
Do warzyw dolewamy śmietankę 30% i ją redukujemy. Pod koniec smażenia dodajemy pomidorki koktajlowe, ugotowany makaron nero i szpinak baby.
Wszystkie składniki łączymy i dokładnie mieszamy. Przekładamy na talerze i posypujemy startym parmezanem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
253
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.