Makaron naleśnikowy

m7
Makaron naleśnikowy

2

0 / 0

Makaron naleśnikowy to oryginalny dodatek, który nadaje się do zup, zup owocowych, deserów, do mięsa.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1.50 szkl. mleko

1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

0.50 szkl. woda

1 szt. jajko

1 łyżka bułka tarta

1 łyżka olej

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki ciasta zmiksować, dodawać wody (jak masa będzie za gęsta), usmażyć naleśniki, odstawić do ostudzenia.

2

Jeśli makaron naleśnikowy ma być użyty do słodkich dań zamiast soli i pieprzu dodać cukier.

3

Wystudzone naleśniki zawinąć razem w rulonik, pokroić w cienkie paski, rozdzielić.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

512

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

66

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły