Makaron naleśnikowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Makaron naleśnikowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976041965.jpeg&w=3840&q=75)
Makaron naleśnikowy to oryginalny dodatek, który nadaje się do zup, zup owocowych, deserów, do mięsa.
2
0 / 0
Makaron naleśnikowy to oryginalny dodatek, który nadaje się do zup, zup owocowych, deserów, do mięsa.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1.50 szkl. mleko
1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
0.50 szkl. woda
1 szt. jajko
1 łyżka bułka tarta
1 łyżka olej
Przygotowanie
1
Wszystkie składniki ciasta zmiksować, dodawać wody (jak masa będzie za gęsta), usmażyć naleśniki, odstawić do ostudzenia.
2
Jeśli makaron naleśnikowy ma być użyty do słodkich dań zamiast soli i pieprzu dodać cukier.
3
Wystudzone naleśniki zawinąć razem w rulonik, pokroić w cienkie paski, rozdzielić.