Makaron naleśnikowy
m7
Makaron naleśnikowy to oryginalny dodatek, który nadaje się do zup, zup owocowych, deserów, do mięsa.
1
0 / 0
Makaron naleśnikowy to oryginalny dodatek, który nadaje się do zup, zup owocowych, deserów, do mięsa.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szcz. sól, pieprz
1.50 szkl. mleko
1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
0.50 szkl. woda
1 szt. jajko
1 łyżka bułka tarta
1 łyżka olej
Przygotowanie
1
Wszystkie składniki ciasta zmiksować, dodawać wody (jak masa będzie za gęsta), usmażyć naleśniki, odstawić do ostudzenia.
2
Jeśli makaron naleśnikowy ma być użyty do słodkich dań zamiast soli i pieprzu dodać cukier.
3
Wystudzone naleśniki zawinąć razem w rulonik, pokroić w cienkie paski, rozdzielić.