Makaron naleśnikowy
m7
Makaron naleśnikowy to oryginalny dodatek, który nadaje się do zup, zup owocowych, deserów, do mięsa.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
512
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
66
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Makaron naleśnikowy to oryginalny dodatek, który nadaje się do zup, zup owocowych, deserów, do mięsa.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1.50 szkl. mleko
1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
0.50 szkl. woda
1 szt. jajko
1 łyżka bułka tarta
1 łyżka olej
Przygotowanie
Wszystkie składniki ciasta zmiksować, dodawać wody (jak masa będzie za gęsta), usmażyć naleśniki, odstawić do ostudzenia.
Jeśli makaron naleśnikowy ma być użyty do słodkich dań zamiast soli i pieprzu dodać cukier.
Wystudzone naleśniki zawinąć razem w rulonik, pokroić w cienkie paski, rozdzielić.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
512
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
66
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.