Makaron nadziewany serkiem z pomidorami

maspexdigital
Makaron nadziewany serkiem z pomidorami

0

4 / 1

Danie z makaronu, które może zaskoczyć? Nic prostszego – wypróbuj przepis na makaron nadziewany serkiem z pomidorami. Ugotowany wcześniej al dente makaron canelloni nadziewamy twarożkiem zmieszanym z pomidorami. Jasny sos z dodatkiem ziół przelewamy do żaroodpornego naczynia, układamy na nim makaron i posypujemy parmezanem. Po 15 minutach w nagrzanym do 190° piekarniku makaron nadziewany serkiem z pomidorami jest gotowy do spożycia!

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 opak. sos uniwersalny jasny łowicz

200 g makaron cannelloni lubella

2 szt. pomidory malinowe

200 g kremowy twarożek

3 łyżka posiekany szczypiorek

3 szkl. posiekana bazylia

3 łyżka parmezan tarty

1 łyżecz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Piekarnik nagrzej do 190 stopni.

2

Makaron ugotuj al dente.

3

Pomidory pokrój w kosteczkę. Zioła posiekaj.

4

Twarożek zmieszaj z pomidorami. Dopraw do smaku.

5

Makaron odsącz i przelej zimną wodą.

6

Ugotowany makaron nadziej twarożkiem.

7

Jasny sos uniwersalny Łowicz zmieszaj z ziołami.

8

Przelej do żaroodpornego naczynia.

9

Na wierzchu ułóż makaron i posyp parmezanem.

10

Zapiekaj 10-15 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

893

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

95

gram

Tłuszcze

42

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły