Makaron nadziewany serkiem z pomidorami
maspexdigital
Danie z makaronu, które może zaskoczyć? Nic prostszego – wypróbuj przepis na makaron nadziewany serkiem z pomidorami. Ugotowany wcześniej al dente makaron canelloni nadziewamy twarożkiem zmieszanym z pomidorami. Jasny sos z dodatkiem ziół przelewamy do żaroodpornego naczynia, układamy na nim makaron i posypujemy parmezanem. Po 15 minutach w nagrzanym do 190° piekarniku makaron nadziewany serkiem z pomidorami jest gotowy do spożycia!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
893
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
95
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4 / 1
Danie z makaronu, które może zaskoczyć? Nic prostszego – wypróbuj przepis na makaron nadziewany serkiem z pomidorami. Ugotowany wcześniej al dente makaron canelloni nadziewamy twarożkiem zmieszanym z pomidorami. Jasny sos z dodatkiem ziół przelewamy do żaroodpornego naczynia, układamy na nim makaron i posypujemy parmezanem. Po 15 minutach w nagrzanym do 190° piekarniku makaron nadziewany serkiem z pomidorami jest gotowy do spożycia!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. sos uniwersalny jasny łowicz
200 g makaron cannelloni lubella
2 szt. pomidory malinowe
200 g kremowy twarożek
3 łyżka posiekany szczypiorek
3 szkl. posiekana bazylia
3 łyżka parmezan tarty
1 łyżecz. sól, pieprz
Przygotowanie
Piekarnik nagrzej do 190 stopni.
Makaron ugotuj al dente.
Pomidory pokrój w kosteczkę. Zioła posiekaj.
Twarożek zmieszaj z pomidorami. Dopraw do smaku.
Makaron odsącz i przelej zimną wodą.
Ugotowany makaron nadziej twarożkiem.
Jasny sos uniwersalny Łowicz zmieszaj z ziołami.
Przelej do żaroodpornego naczynia.
Na wierzchu ułóż makaron i posyp parmezanem.
Zapiekaj 10-15 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
893
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
95
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.