Makaron na szybko
m7
Jako, że jestem zwykłym, głodnym studentem nie lubiącym pomidorów wpadłam na to, żeby zaimprowizować w kuchni i tak oto powstał makaron z tym, co ma się pod ręką. Dla mnie osobiście jest przepyszny ;)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
460
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
72
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
3.6 / 24
Jako, że jestem zwykłym, głodnym studentem nie lubiącym pomidorów wpadłam na to, żeby zaimprowizować w kuchni i tak oto powstał makaron z tym, co ma się pod ręką. Dla mnie osobiście jest przepyszny ;)
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. koperek
1 szczyp. bazylia
300 g makaron lubella świdry
1.50 szt. cebula
3 szt. czosnek
3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
1 łyżka papryka słodka
1 łyżka papryka ostra
Przygotowanie
Na patelnię wlać olej, na rozgrzany olej wrzucić posiekaną cebulę i czosnek.
Kiedy cebula lekko się przysmaży dodać łyżeczkę ostrej papryki, łyżeczkę słodkiej papryki, pieprzu (według uznania, w zależności czy woli się ostre czy nie), sól (niekoniecznie) oraz dwie łyżki koncentratu pomidorowego (dowolnej firmy (prawdopodobnie zrobi się papka, proszę się nie zrażać i dobrze wymieszać)), można dodać też odrobinę bazylii.
Ugotować makaron w osolonej wodzie.
Na patelnię dorzucić makaron i mieszać wszystko energicznie.
Zostawić jeszcze na parę minut, aby makaron troszkę przeszedł. Na końcu danie posypać koperkiem (jeśli ktoś takowy posiada).
I gotowe !;) Smacznego;)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
460
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
72
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.