Example thumb
1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
koperek
1 Szczypta
bazylia
300 Gramów
ingridient
makaron Lubella świdry
1.5 Sztuki
cebula
3 Sztuki
czosnek
3 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
2 Łyżki
koncentrat pomidorowy
1 Łyżka
papryka słodka
1 Łyżka
papryka ostra
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Na patelnię wlać olej, na rozgrzany olej wrzucić posiekaną cebulę i czosnek.
  2. Kiedy cebula lekko się przysmaży dodać łyżeczkę ostrej papryki, łyżeczkę słodkiej papryki, pieprzu (według uznania, w zależności czy woli się ostre czy nie), sól (niekoniecznie) oraz dwie łyżki koncentratu pomidorowego (dowolnej firmy (prawdopodobnie zrobi się papka, proszę się nie zrażać i dobrze wymieszać)), można dodać też odrobinę bazylii.
  3. Ugotować makaron w osolonej wodzie.
  4. Na patelnię dorzucić makaron i mieszać wszystko energicznie.
  5. Zostawić jeszcze na parę minut, aby makaron troszkę przeszedł. Na końcu danie posypać koperkiem (jeśli ktoś takowy posiada).
  6. I gotowe !;) Smacznego;)

Opis

Jako, że jestem zwykłym, głodnym studentem nie lubiącym pomidorów wpadłam na to, żeby zaimprowizować w kuchni i tak oto powstał makaron z tym, co ma się pod ręką. Dla mnie osobiście jest przepyszny ;)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!