3

Składniki

2 Szczypty
sól, pieprz
400 Gramów
makaron spaghetti Lubella
1 Szklanka
groszek zielony
2 Sztuki
marchew
0.5 Sztuki
cukinia
2 Łyżki
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Dodaj cukinię i chwilę ponownie podsmaż. Lekko posól i popieprz warzywa, a następnie dodaj drugą łyżkę masła.
  2. Przygotuj składniki i ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Do maślanych warzyw wsyp makaron i dokładnie połącz składniki.
  4. Na patelni roztop 1 łyżkę masła. Podsmaż groszek oraz pokrojoną marchewkę.

Opis

Idealne połączenie tradycji z nowoczesnością. Serdecznie polecam mój sprawdzony przepis :)

Podobne przepisy

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Trudny Do 1 godz
Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z 3 SERAMI

Trudny Do 1 godz
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z 3 SERAMI

Cannelloni bez wysiłku

Średni Do 1 godz
Cannelloni bez wysiłku

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!