2

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron lubella wstążki długie
600 Gramów
Boczek surowy
3 Łyżki
Musztarda sarepska
3 Łyżki
Miód gryczany
1 Szczypta
sól, pieprz
5 Łyżek
cukier
50 Mililitrów
ocet balsamiczny
1 Szczypta
Słodka papryka w proszku
2 Sztuki
pomidory w puszce
0.75 Szklanki
parmezan
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gdy mięso będzie już miękkie gotujemy makaron według zaleceń producenta na opakowaniu. Mięso rozdzielamy widelcem na mniejsze kawałki i mieszamy z sosem i makaronem.
  2. Całość posypujemy świeżo tartym serem.
  3. Boczek doprawiamy solą i pieprzem oraz mieszaniną musztardy i miodu . Szczelnie foliujemy 3 warstwami folii aluminiowej i wstawiamy na 3 godziny do piekarnika nagrzanego do 140 stopni.W tym czasie do garnka wkładamy pomidory, przyprawy, cukier oraz ocet i gotujemy do momentu aż powstanie gęsty sos.

Podobne przepisy

Spaghetti z pomidorami i szparagami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti z pomidorami i szparagami

Pizza z rucolą i szynką prosciutto cotto

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Pizza z rucolą i szynką prosciutto cotto

Penne z gulaszem z indyka

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne z gulaszem z indyka

Pappardelle zapiekane ze szparagami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pappardelle zapiekane ze szparagami

Penne z pesto rosso picante

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne z pesto rosso picante

Szynka na wstążkach

Przepis
Łatwy Do 15 min
Szynka na wstążkach

Roladki z chorizo i papryką

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Roladki z chorizo i papryką

Makaron z cukinią

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron z cukinią

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!