Makaron Lubella Wstążki z długo pieczonym boczkiem i sosem barbeque (grillowym)

lubella
Makaron Lubella Wstążki z długo pieczonym boczkiem i sosem barbeque (grillowym)

2

0 / 0

Pragniesz czegoś wyjątkowego? Oczekujesz filharmonii smaków na talerzu? Mamy przepis, który sprosta Twoim wymaganiom! Sprawdź sprawdzoną recepturę na makaron typu wstążki z długo pieczonym boczkiem i sosem barbecue (grillowym/BBQ). Jesteśmy pewni, że się nie zawiedziesz!

10

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella wstążki długie

600 g boczek surowy

3 łyżka musztarda sarepska

3 łyżka miód gryczany

1 szcz. sól, pieprz

5 łyżka cukier

50 ocet balsamiczny

1 szcz. słodka papryka w proszku

2 szt. pomidory krojone łowicz

0.75 szkl. parmezan

Przygotowanie


1

Boczek doprawiamy solą i pieprzem oraz mieszaniną musztardy i miodu . Szczelnie foliujemy 3 warstwami folii aluminiowej i wstawiamy na 3 godziny do piekarnika nagrzanego do 140 stopni.W tym czasie do garnka wkładamy pomidory, przyprawy, cukier oraz ocet i gotujemy do momentu aż powstanie gęsty sos.

2

Gdy mięso będzie już miękkie gotujemy makaron według zaleceń producenta na opakowaniu. Mięso rozdzielamy widelcem na mniejsze kawałki i mieszamy z sosem i makaronem.

3

Całość posypujemy świeżo tartym serem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły