1

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
makaron Lubella uszka
200 Gramów
Oscypek
400 Gramów
kurki oczyszczone
2 Sztuki
cebula
1 Pęczek
koperek
200 Mililitrów
Śmietana 30%
30 Gramów
masło
2 Szczypty
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź, pozostawiając pół kubka wody z gotowania.
  2. Oczyść i pokrój kurki.
  3. Drobno posiekaj cebulę.
  4. Oscypek pokrój w cienkie plasterki.
  5. Kurki przesmaż na maśle, dodaj cebulę i smaż kilka minut, aż zmięknie.
  6. Podlej śmietaną i zagotuj.
  7. Do sosu dołóż ugotowany makaron. Wymieszaj dobrze. Dodaj sól i pieprz.
  8. Dodaj koperek, nałóż na talerze i posyp oscypkiem pokrojonym w cienkie plasterki.
  9. Uwaga: Jeśli sos z makaronem byłby zbyt suchy , podlej go odrobiną wody z gotowania makaronu.

Podobne przepisy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Mini Muffinki z warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Mini Muffinki z warzywami

Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Świderki z cukinią, szpinakiem i suszonymi pomidorami w sos...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świderki z cukinią, szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie serowym

Zupa krem z kalarepki z groszkiem ptysiowym i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa krem z kalarepki z groszkiem ptysiowym i chrzanem

Łazankowe trendy

Przepis
Średni Do 15 min
Łazankowe trendy

Łazankowe trendy

Przepis
Średni Do 40 min
Łazankowe trendy

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!