Example thumb
1

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron Lubella spaghetti
2 Sztuki
ząbek czosnku
8 Pęczków
bazylia
200 Gramów
Pomidor cherry
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
Chili łagodne
3 Łyżki
sok z cytryny
1 Szklanka
oliwa z oliwek
2 Sztuki
Filet z pstrąga
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
  2. Płaty pstrąga przesmażamy na bardzo rozgrzanej oliwie. Dodajemy czosnek, pokrojone pomidorki, sok z cytryny oraz chilli. Następnie mieszamy z makaronem i listkami bazylii. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  3. UWAGA: Najlepsza do smażenia ryby jest patelnia teflonowa. Wówczas mamy pewność, że ryba nam nie przywrze. Nie przewracamy ryby zbyt szybko na drugą stronę ponieważ może nam się ona rozpaść. Nie bójmy się smażyć jej na rumiany kolor - dopiero wówczas przełóżmy ją na drugą stronę.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!