1

Składniki

400 Gramów
2 Sztuki
ząbek czosnku
8 Pęczków
bazylia
200 Gramów
Pomidor cherry
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
Chili łagodne
3 Łyżki
sok z cytryny
1 Szklanka
oliwa z oliwek
2 Sztuki
Filet z pstrąga
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
  2. Płaty pstrąga przesmażamy na bardzo rozgrzanej oliwie. Dodajemy czosnek, pokrojone pomidorki, sok z cytryny oraz chilli. UWAGA: Najlepsza do smażenia ryby jest patelnia teflonowa. Wówczas mamy pewność, że ryba nam nie przywrze. Nie przewracamy ryby zbyt szybko na drugą stronę ponieważ może nam się ona rozpaść. Nie bójmy się smażyć jej na rumiany kolor - dopiero wówczas przełóżmy ją na drugą stronę.
  3. Następnie całość mieszamy z makaronem i listkami bazylii. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Podobne przepisy

SPAGHETTI Z MOCNO MĘSKIM SOSEM

Przepis
Łatwy Do 40 min
SPAGHETTI Z MOCNO MĘSKIM SOSEM

Piekielnie dobry dressing na bazie ketchupu

Przepis
Łatwy Do 15 min
Piekielnie dobry dressing na bazie ketchupu

Salsa z ogórkami korniszonami z chili Krakus

Przepis
Łatwy Do 15 min
Salsa z ogórkami korniszonami z chili Krakus

Ostry sos ketchupowy z dodatkiem miodu i chili

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ostry sos ketchupowy z dodatkiem miodu i chili

Makaron Lubella Pióra z indykiem w pomidorowym sosie z kapar...

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron Lubella Pióra z indykiem w pomidorowym sosie z kaparami

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Przepis
Trudny Do 1 godz
Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Sos do pizzy na bazie ketchupu

Przepis
Łatwy Do 15 min
Sos do pizzy na bazie ketchupu

Ostra marynata z ziołami na bazie ketchupu z piekła rodem

Przepis
Średni Do 1 godz
Ostra marynata z ziołami na bazie ketchupu z piekła rodem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!