Makaron Lubella Spaghetti z pstrągiem, czosnkiem i pomidorkami cherry

lubella
Makaron Lubella Spaghetti z pstrągiem, czosnkiem i pomidorkami cherry

1

0 / 0

Ryba na piątek? Pstrąg to jedna z najsmaczniejszych, a zarazem najzdrowszych ryb! Żyje w czystych potokach i jest wrażliwy na zanieczyszczenia, dlatego jego mięso jest smaczne i czyste. Kup filety z tej ryby i przygotuj je na piątkowy obiad z makaronem, chilli, czosnkiem, pomidorami i sokiem z cytryny.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella spaghetti

2 szt. ząbek czosnku

8 pęcz. bazylia

200 g pomidor cherry

1 szcz. sól, pieprz

3 łyżka sok z cytryny

1 szkl. oliwa z oliwek

2 szt. filet z pstrąga

1 szcz. chili łagodne

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.

2

Płaty pstrąga przesmażamy na bardzo rozgrzanej oliwie. Dodajemy czosnek, pokrojone pomidorki, sok z cytryny oraz chilli. UWAGA: Najlepsza do smażenia ryby jest patelnia teflonowa. Wówczas mamy pewność, że ryba nam nie przywrze. Nie przewracamy ryby zbyt szybko na drugą stronę ponieważ może nam się ona rozpaść. Nie bójmy się smażyć jej na rumiany kolor - dopiero wówczas przełóżmy ją na drugą stronę.

3

Następnie całość mieszamy z makaronem i listkami bazylii. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły