Makaron Lubella Spaghetti z pstrągiem, czosnkiem i pomidorkami cherry
lubella
Ryba na piątek? Pstrąg to jedna z najsmaczniejszych, a zarazem najzdrowszych ryb! Żyje w czystych potokach i jest wrażliwy na zanieczyszczenia, dlatego jego mięso jest smaczne i czyste. Kup filety z tej ryby i przygotuj je na piątkowy obiad z makaronem, chilli, czosnkiem, pomidorami i sokiem z cytryny.
1
0 / 0
Ryba na piątek? Pstrąg to jedna z najsmaczniejszych, a zarazem najzdrowszych ryb! Żyje w czystych potokach i jest wrażliwy na zanieczyszczenia, dlatego jego mięso jest smaczne i czyste. Kup filety z tej ryby i przygotuj je na piątkowy obiad z makaronem, chilli, czosnkiem, pomidorami i sokiem z cytryny.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella spaghetti
2 szt. ząbek czosnku
8 pęcz. bazylia
200 g pomidor cherry
1 szcz. sól, pieprz
3 łyżka sok z cytryny
1 szkl. oliwa z oliwek
2 szt. filet z pstrąga
1 szcz. chili łagodne
Przygotowanie
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Płaty pstrąga przesmażamy na bardzo rozgrzanej oliwie. Dodajemy czosnek, pokrojone pomidorki, sok z cytryny oraz chilli. UWAGA: Najlepsza do smażenia ryby jest patelnia teflonowa. Wówczas mamy pewność, że ryba nam nie przywrze. Nie przewracamy ryby zbyt szybko na drugą stronę ponieważ może nam się ona rozpaść. Nie bójmy się smażyć jej na rumiany kolor - dopiero wówczas przełóżmy ją na drugą stronę.
Następnie całość mieszamy z makaronem i listkami bazylii. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.