1

Składniki

400 Gramów
2 Sztuki
ząbek czosnku
8 Pęczków
bazylia
200 Gramów
Pomidor cherry
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
Chili łagodne
3 Łyżki
sok z cytryny
1 Szklanka
oliwa z oliwek
2 Sztuki
Filet z pstrąga
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
  2. Płaty pstrąga przesmażamy na bardzo rozgrzanej oliwie. Dodajemy czosnek, pokrojone pomidorki, sok z cytryny oraz chilli. UWAGA: Najlepsza do smażenia ryby jest patelnia teflonowa. Wówczas mamy pewność, że ryba nam nie przywrze. Nie przewracamy ryby zbyt szybko na drugą stronę ponieważ może nam się ona rozpaść. Nie bójmy się smażyć jej na rumiany kolor - dopiero wówczas przełóżmy ją na drugą stronę.
  3. Następnie całość mieszamy z makaronem i listkami bazylii. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Podobne przepisy

SPAGHETTI Z MOCNO MĘSKIM SOSEM

Łatwy Do 40 min
SPAGHETTI Z MOCNO MĘSKIM SOSEM

Makaron Lubella Pióra z indykiem w pomidorowym sosie z kapar...

Średni Do 1 godz
Makaron Lubella Pióra z indykiem w pomidorowym sosie z kapar...

Ostry sos ketchupowy z dodatkiem miodu i chili

Łatwy Do 15 min
Ostry sos ketchupowy z dodatkiem miodu i chili

Piekielnie dobry dressing na bazie ketchupu

Łatwy Do 15 min
Piekielnie dobry dressing na bazie ketchupu

Salsa z ogórkami korniszonami z chili Krakus

Łatwy Do 15 min
Salsa z ogórkami korniszonami z chili Krakus

Dip czosnkowy na bazie ketchupu

Łatwy Do 15 min
Dip czosnkowy na bazie ketchupu

Makaron kokardki z kabanosem i kurkami

Średni Do 40 min
Makaron kokardki z kabanosem i kurkami

Makaron pappardelle z pieczonym czosnkiem i szałwią

Łatwy Do 1 godz
Makaron pappardelle z pieczonym czosnkiem i szałwią

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!