1

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron Lubella spaghetti
2 Sztuki
ząbek czosnku
8 Pęczków
bazylia
200 Gramów
Pomidor cherry
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
Chili łagodne
3 Łyżki
sok z cytryny
1 Szklanka
oliwa z oliwek
2 Sztuki
Filet z pstrąga
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
  2. Płaty pstrąga przesmażamy na bardzo rozgrzanej oliwie. Dodajemy czosnek, pokrojone pomidorki, sok z cytryny oraz chilli. Następnie mieszamy z makaronem i listkami bazylii. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  3. UWAGA: Najlepsza do smażenia ryby jest patelnia teflonowa. Wówczas mamy pewność, że ryba nam nie przywrze. Nie przewracamy ryby zbyt szybko na drugą stronę ponieważ może nam się ona rozpaść. Nie bójmy się smażyć jej na rumiany kolor - dopiero wówczas przełóżmy ją na drugą stronę.

Podobne przepisy

SPAGHETTI Z MOCNO MĘSKIM SOSEM

Łatwy Do 40 min.

Makaron Lubella Pióra z indykiem w pomidorowym sosie z kapar...

Średni Do 1 godz.

Makaron kokardki z kabanosem i kurkami

Średni Do 40 min.

Makaron pappardelle z pieczonym czosnkiem i szałwią

Łatwy Do 1 godz.

Makaron spaghetti z groszkiem, bobem i sałatą rzymską

Łatwy Do 40 min.

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Trudny Do 1 godz.

Mięsne pulpeciki

Łatwy Do 40 min.

Lasagne ze słodkimi ziemniakami (batatami) i szałwiowym sose...

Trudny Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!