2

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron Lubella pióra
1 Sztuka
Pierś indycza bez skóry
1 Sztuka
pomidory w puszce
3 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
cebula
3 Łyżki
kapary
1 Sztuka
nać pietruszki
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
cukier
1 Szklanka
oliwa z oliwek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
  2. Kroimy pierś z indyka w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i przesmażamy cebulę, czosnek oraz pierś z indyka. Dodajemy pomidory i kapary , dusimy aż całość lekko zgęstnieje.
  3. Następnie mieszamy makaron z sosem i dodajemy natkę pietruszki.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!