0

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
makaron Lubella pióra
500 Gramów
comber jeleni lub sarni
50 Gramów
Suszone borowiki
1 Sztuka
cebula
0.5 Pęczka
tymianek
100 Gramów
Wędzone śliwki
1 Opakowanie
ingridient
Sos ciemny uniwersalny Łowicz
100 Mililitrów
Czerwone wino
40 Gramów
masło
2 Szczypty
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na pierwszy ogień. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. W międzyczasie… Grzyby suszone zalej odrobiną wrzącej wody. Cebulę drobno posiekaj, przesmaż na maśle, dodaj śliwki wędzone i tymianek, a następnie podlej winem i zagotuj przez ok. 2 minuty, by alkohol odparował. Dodaj suszone grzyby razem z płynem i Ciemny Sos Uniwersalny Łowicz. Comber pokrój na kotleciki ok. 2 cm grubości (każdy z 1 kostką). Dopraw i obsmaż na maśle po ok. 2-3 minuty z każdej strony, tak by były w środku lekko krwiste.
  3. To już prawie meta! Wymieszaj makaron z sosem grzybowo-śliwkowym i podawaj z kotlecikami udekorowanymi tymiankiem. Brawo! Zaproś znajomych, niech też spróbują lubelskiego dania z dziczyzną!

Podobne przepisy

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Trudny Do 1 godz.

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz.

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min.

Frittata z makaronem

Łatwy Do 1 godz.

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min.

Łazanki z kapustą

Łatwy Do 1 godz.

Makaron Lubella Pióra z jagnięciną, rozmarynem, czosnkiem

Łatwy Do 20 min.

Makaron Lubella Uszka z kurkami i oscypkiem

Łatwy Do 20 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!