0

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
makaron Lubella pióra
500 Gramów
comber jeleni lub sarni
50 Gramów
Suszone borowiki
1 Sztuka
cebula
0.5 Pęczka
tymianek
100 Gramów
Wędzone śliwki
1 Opakowanie
100 Mililitrów
Czerwone wino
40 Gramów
masło
2 Szczypty
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na pierwszy ogień. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. W międzyczasie… Grzyby suszone zalej odrobiną wrzącej wody.
  3. Cebulę drobno posiekaj, przesmaż na maśle, dodaj śliwki wędzone i tymianek, a następnie podlej winem i zagotuj przez ok. 2 minuty, by alkohol odparował.
  4. Dodaj suszone grzyby razem z płynem i Ciemny Sos Uniwersalny Łowicz.
  5. Comber pokrój na kotleciki ok. 2 cm grubości (każdy z 1 kostką). Dopraw i obsmaż na maśle po ok. 2-3 minuty z każdej strony, tak by były w środku lekko krwiste.
  6. To już prawie meta! Wymieszaj makaron z sosem grzybowo-śliwkowym i podawaj z kotlecikami udekorowanymi tymiankiem. Brawo! Zaproś znajomych, niech też spróbują lubelskiego dania z dziczyzną!

Podobne przepisy

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Przepis
Trudny Do 1 godz
Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Frittata z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Frittata z makaronem

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łazanki z kapustą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łazanki z kapustą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!