Makaron Lubella Pappardelle z kurkami i estragonem

lubella
Makaron Lubella Pappardelle z kurkami i estragonem

1

0 / 0

Pochodzące ze środkowo-północnych Włoch pappardele z kurkami i estragonem. Wykwintna, wegetariańska potrawa, która skradnie serce każdego, kto ją skosztuje. Filharmonia smaków dla Twojego podniebienia!

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

250 g makaron lubella pappardelle

2 szkl. kurki

2 szt. cebula

3 szt. czosnek

50 g masło

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 łodyga estragon

2 łyżka serek mascarpone

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu na opakowaniu.

2

Na patelnię wrzucamy masło i przesmażamy na nim kurki, dodajemy bardzo drobno posiekane cebule i czosnek oraz listki estragonu.

3

Doprawiamy solą oraz pieprzem i dodajemy ugotowany makaron i 2 łyżki mascarpone. Mieszamy energicznie wszystkie składniki, tak by ser oblepił nam wszystkie składniki potrawy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

450

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

63

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły