Makaron Lubella Pappardelle z kurkami i estragonem
lubella
Pochodzące ze środkowo-północnych Włoch pappardele z kurkami i estragonem. Wykwintna, wegetariańska potrawa, która skradnie serce każdego, kto ją skosztuje. Filharmonia smaków dla Twojego podniebienia!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
450
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
63
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pochodzące ze środkowo-północnych Włoch pappardele z kurkami i estragonem. Wykwintna, wegetariańska potrawa, która skradnie serce każdego, kto ją skosztuje. Filharmonia smaków dla Twojego podniebienia!
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
250 g makaron lubella pappardelle
2 szkl. kurki
2 szt. cebula
3 szt. czosnek
50 g masło
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łodyga estragon
2 łyżka serek mascarpone
Przygotowanie
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu na opakowaniu.
Na patelnię wrzucamy masło i przesmażamy na nim kurki, dodajemy bardzo drobno posiekane cebule i czosnek oraz listki estragonu.
Doprawiamy solą oraz pieprzem i dodajemy ugotowany makaron i 2 łyżki mascarpone. Mieszamy energicznie wszystkie składniki, tak by ser oblepił nam wszystkie składniki potrawy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
450
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
63
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.