Makaron Lubella Pappardelle z kurkami i estragonem
lubella
Pochodzące ze środkowo-północnych Włoch pappardele z kurkami i estragonem. Wykwintna, wegetariańska potrawa, która skradnie serce każdego, kto ją skosztuje. Filharmonia smaków dla Twojego podniebienia!
1
0 / 0
Pochodzące ze środkowo-północnych Włoch pappardele z kurkami i estragonem. Wykwintna, wegetariańska potrawa, która skradnie serce każdego, kto ją skosztuje. Filharmonia smaków dla Twojego podniebienia!
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
250 g makaron lubella pappardelle
2 szkl. kurki
2 szt. cebula
3 szt. czosnek
50 g masło
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łodyga estragon
2 łyżka serek mascarpone
Przygotowanie
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu na opakowaniu.
Na patelnię wrzucamy masło i przesmażamy na nim kurki, dodajemy bardzo drobno posiekane cebule i czosnek oraz listki estragonu.
Doprawiamy solą oraz pieprzem i dodajemy ugotowany makaron i 2 łyżki mascarpone. Mieszamy energicznie wszystkie składniki, tak by ser oblepił nam wszystkie składniki potrawy.