Makaron Lubella Pappardelle z kurkami i estragonem

lubella
Makaron Lubella Pappardelle z kurkami i estragonem

1

0 / 0

Pochodzące ze środkowo-północnych Włoch pappardele z kurkami i estragonem. Wykwintna, wegetariańska potrawa, która skradnie serce każdego, kto ją skosztuje. Filharmonia smaków dla Twojego podniebienia!

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

250 g makaron lubella pappardelle

2 szkl. kurki

2 szt. cebula

3 szt. czosnek

50 g masło

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 łodyga estragon

2 łyżka serek mascarpone

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu na opakowaniu.

2

Na patelnię wrzucamy masło i przesmażamy na nim kurki, dodajemy bardzo drobno posiekane cebule i czosnek oraz listki estragonu.

3

Doprawiamy solą oraz pieprzem i dodajemy ugotowany makaron i 2 łyżki mascarpone. Mieszamy energicznie wszystkie składniki, tak by ser oblepił nam wszystkie składniki potrawy.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły