Makaron kolanka z cukinią, chilli i wędzonym twarogiem
Lubella
Pyszny przepis na makaron z cukinią i wędzonym twarogiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
341
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
41
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszny przepis na makaron z cukinią i wędzonym twarogiem.
10
Składniki
20 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
50 g makaron lubella kolanka
2 szt. plaster cukinii
1 łyżka oliwa z oliwek
1 szt. ząbek czosnku
10 g cebula
1 szczyp. tymianek
1 szczyp. chilli
1 szczyp. sól biała
1 szczyp. pieprz czarny
25 g twaróg wędzony
Przygotowanie
Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Odkrój wzdłuż dwa cienkie plastry cukinii i zgrilluj je na patelni z jednej strony. Następnie na tę samą patelnię wlej małą łyżkę oliwy, podsmaż czosnek, cebulę, gałązkę tymianku oraz chilli (ilość dostosuj do własnych preferencji). Po chwili dodaj ugotowany makaron, dopraw solą i pieprzem do smaku. Plastry cukinii zwiń w okrąg i wypełnij go makaronem. Całość posyp wędzonym twarogiem.
Całość możesz udekorować chipsem z makaronu spaghetti. Aby go przygotować wrzuć na gorący olej ugotowaną nitkę makaronu i smaż przez około pół minuty.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
341
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
41
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.