Makaron kolanka z cukinią, chilli i wędzonym twarogiem

Lubella
Makaron kolanka z cukinią, chilli i wędzonym twarogiem

0

0 / 0

Pyszny przepis na makaron z cukinią i wędzonym twarogiem.

10

Składniki

20 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

50 g makaron lubella kolanka

2 szt. plaster cukinii

1 łyżka oliwa z oliwek

1 szt. ząbek czosnku

10 g cebula

1 szczyp. tymianek

1 szczyp. chilli

1 szczyp. sól biała

1 szczyp. pieprz czarny

25 g twaróg wędzony

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Odkrój wzdłuż dwa cienkie plastry cukinii i zgrilluj je na patelni z jednej strony. Następnie na tę samą patelnię wlej małą łyżkę oliwy, podsmaż czosnek, cebulę, gałązkę tymianku oraz chilli (ilość dostosuj do własnych preferencji). Po chwili dodaj ugotowany makaron, dopraw solą i pieprzem do smaku. Plastry cukinii zwiń w okrąg i wypełnij go makaronem. Całość posyp wędzonym twarogiem.

2

Całość możesz udekorować chipsem z makaronu spaghetti. Aby go przygotować wrzuć na gorący olej ugotowaną nitkę makaronu i smaż przez około pół minuty.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

341

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

41

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły