2

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron Lubella kolanka ozdobne
100 Gramów
bułka tarta
100 Gramów
masło
0.5 Łyżeczki
cynamon
6 Łyżeczek
miód
2 Łyżki
maliny
2 Łyżki
borówki
2 Łyżki
Porzeczki czarne
1 Łodyga
mięta
1 Łodyga
Melisa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu
  2. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy miód, cynamon i bułkę tartą. Całość przesmażamy i dodajemy makaron oraz część owoców.
  3. Wykładamy na talerz i dodatkowo posypujemy świeżymi owocami i listkami melisy i mięty.

Podobne przepisy

Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Przepis
Łatwy Do 40 min
Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Tosty francuskie z domową konfiturą z jabłek

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tosty francuskie z domową konfiturą z jabłek

Kakaowe musli

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kakaowe musli

Tartaletki śniadaniowe z musem jabłkowo-dyniowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Tartaletki śniadaniowe z musem jabłkowo-dyniowym

Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Cynamonowo-owocowa miska śniadaniowa

Przepis
Łatwy Do 15 min
Cynamonowo-owocowa miska śniadaniowa

Beza z malinami i borówkami

Przepis
Średni Do 3 godz
Beza z malinami i borówkami

Pieczona ricottowa owsianka z borówkami i dżemem jagodowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczona ricottowa owsianka z borówkami i dżemem jagodowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!