Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem
lubella
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem to świetny pomysł na przepyszny, rodzinny obiad. W skład przepisu wchodzi: makaron typu kokardki, twaróg, boczek wędzony, cebula oraz olej rzepakowy uniwersalny.
0
3.3 / 26
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem to świetny pomysł na przepyszny, rodzinny obiad. W skład przepisu wchodzi: makaron typu kokardki, twaróg, boczek wędzony, cebula oraz olej rzepakowy uniwersalny.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella kokardki
200 g twaróg
200 g boczek wędzony
2 szt. cebula
1 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
Przygotowanie
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Boczek kroimy w kosteczkę i przesmażamy na oleju do momentu, aż zrobi się rumiany. Dodajemy posiekaną cebulę i smażymy, aż się zrobi złota.
Tak przygotowanym sosem polewamy ugotowany makaron, następnie posypujemy pokruszonym twarogiem i obficie doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i solą.