0

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron Lubella kokardki
200 Gramów
twaróg
200 Gramów
boczek wędzony
2 Sztuki
cebula
1 Łyżka
olej rzepakowy uniwersalny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
  2. Boczek kroimy w kosteczkę i przesmażamy na oleju do momentu, aż zrobi się rumiany. Dodajemy posiekaną cebulę i smażymy, aż się zrobi złota.
  3. Tak przygotowanym sosem polewamy ugotowany makaron, następnie posypujemy pokruszonym twarogiem i obficie doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i solą.

Podobne przepisy

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Łatwy Do 40 min.

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka z grillowanymi warzywami

Łatwy Do 40 min.

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!