Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

lubella
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

0

3.3 / 26

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem to świetny pomysł na przepyszny, rodzinny obiad. W skład przepisu wchodzi: makaron typu kokardki, twaróg, boczek wędzony, cebula oraz olej rzepakowy uniwersalny.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella kokardki

200 g twaróg

200 g boczek wędzony

2 szt. cebula

1 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.

2

Boczek kroimy w kosteczkę i przesmażamy na oleju do momentu, aż zrobi się rumiany. Dodajemy posiekaną cebulę i smażymy, aż się zrobi złota.

3

Tak przygotowanym sosem polewamy ugotowany makaron, następnie posypujemy pokruszonym twarogiem i obficie doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i solą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

613

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

76

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły