Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem
lubella
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem to świetny pomysł na przepyszny, rodzinny obiad. W skład przepisu wchodzi: makaron typu kokardki, twaróg, boczek wędzony, cebula oraz olej rzepakowy uniwersalny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
613
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
76
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.3 / 26
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem to świetny pomysł na przepyszny, rodzinny obiad. W skład przepisu wchodzi: makaron typu kokardki, twaróg, boczek wędzony, cebula oraz olej rzepakowy uniwersalny.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella kokardki
200 g twaróg
200 g boczek wędzony
2 szt. cebula
1 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
Przygotowanie
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Boczek kroimy w kosteczkę i przesmażamy na oleju do momentu, aż zrobi się rumiany. Dodajemy posiekaną cebulę i smażymy, aż się zrobi złota.
Tak przygotowanym sosem polewamy ugotowany makaron, następnie posypujemy pokruszonym twarogiem i obficie doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i solą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
613
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
76
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.