Makaron fusilli z truskawkami

m7
Makaron fusilli z truskawkami

0

0 / 0

Deser zapamietany z dzieciństwa - doskonały jako lekka kolacja, bądź deser na gorące dni, gdy nie mamy ochoty na chłodne potrawy.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

125 śmietana 12%

1 kg truskawki

0.50 szkl. cukier puder

0.50 szt. makaron

1 szt. cukier waniliowy

Przygotowanie


1

Makaron ugotować wg zaleceń podanych na opakowaniu.

2

Truskawki opłukać, odszypułkować, zasypać cukrem pudrem, cukrem waniliowym, polać śmietaną, po czym wszytko zmiksować.

3

Ugotowany makaron nałożyć na talerz, polać przygotowanym musem, udekorować truskawkami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

207

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

51

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły