Makaron fusilli z truskawkami
m7
Deser zapamietany z dzieciństwa - doskonały jako lekka kolacja, bądź deser na gorące dni, gdy nie mamy ochoty na chłodne potrawy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
207
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
51
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Deser zapamietany z dzieciństwa - doskonały jako lekka kolacja, bądź deser na gorące dni, gdy nie mamy ochoty na chłodne potrawy.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
125 śmietana 12%
1 kg truskawki
0.50 szkl. cukier puder
0.50 szt. makaron
1 szt. cukier waniliowy
Przygotowanie
Makaron ugotować wg zaleceń podanych na opakowaniu.
Truskawki opłukać, odszypułkować, zasypać cukrem pudrem, cukrem waniliowym, polać śmietaną, po czym wszytko zmiksować.
Ugotowany makaron nałożyć na talerz, polać przygotowanym musem, udekorować truskawkami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
207
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
51
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.