Makaron fusilli z truskawkami

m7
Makaron fusilli z truskawkami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Deser zapamietany z dzieciństwa - doskonały jako lekka kolacja, bądź deser na gorące dni, gdy nie mamy ochoty na chłodne potrawy.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

125 śmietana 12%

1 kg truskawki

0.50 szkl. cukier puder

0.50 szt. makaron

1 szt. cukier waniliowy

Przygotowanie


Makaron ugotować wg zaleceń podanych na opakowaniu.

Truskawki opłukać, odszypułkować, zasypać cukrem pudrem, cukrem waniliowym, polać śmietaną, po czym wszytko zmiksować.

Ugotowany makaron nałożyć na talerz, polać przygotowanym musem, udekorować truskawkami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

207

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

51

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły