Makaron domowy swojski
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Makaron domowy swojski](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974049010.jpeg&w=3840&q=75)
Nie każdy lubi go robić ale jeść zapewne każdy.
0
0 / 0
Nie każdy lubi go robić ale jeść zapewne każdy.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
250 woda
3 szczyp. sól
3 szkl. mąka pszenna tortowa
2 szt. jaja kurze całe
Przygotowanie
1
Składniki łączymy na stoliny i ugniatamy lśniące ciasto .
2
Dzielimy na 5 cześć i każdą z osobna wałkujemy na cienki placek.
3
Następnie podsuszamy na ściereczkach .Gdy wyschnie kroimy na długie prostokąty najlepiej szerokości 3 cm i kroimy na cienkie nitki .Gotujemy w osolonym wrzątku.