0

Składniki

250 Mililitrów
woda
3 Szczypty
sól
3 Szklanki
mąka pszenna tortowa
2 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Składniki łączymy na stoliny i ugniatamy lśniące ciasto .
  2. Dzielimy na 5 cześć i każdą z osobna wałkujemy na cienki placek.
  3. Następnie podsuszamy na ściereczkach .Gdy wyschnie kroimy na długie prostokąty najlepiej szerokości 3 cm i kroimy na cienkie nitki .Gotujemy w osolonym wrzątku.

Opis

Nie każdy lubi go robić ale jeść zapewne każdy.

Podobne przepisy

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Racuchy.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Racuchy.

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Indyjskie Bhaji

Przepis
Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Średni Do 40 min
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Czulent

Przepis
Średni Do 3 godz
Czulent

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!