0

Składniki

250 Mililitrów
woda
3 Szczypty
sól
3 Szklanki
mąka pszenna tortowa
2 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Składniki łączymy na stoliny i ugniatamy lśniące ciasto .
  2. Dzielimy na 5 cześć i każdą z osobna wałkujemy na cienki placek.
  3. Następnie podsuszamy na ściereczkach .Gdy wyschnie kroimy na długie prostokąty najlepiej szerokości 3 cm i kroimy na cienkie nitki .Gotujemy w osolonym wrzątku.

Opis

Nie każdy lubi go robić ale jeść zapewne każdy.

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Średni Do 1 godz
Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Kaczka z jabłkami

Łatwy Ponad 3 godz
Kaczka z jabłkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!