Makaron domowy mojej babci.
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Makaron domowy mojej babci.](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F2091-1702057605946.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszny i smaczny.
1
3.0 / 41
Pyszny i smaczny.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg lubella mąka puszysta uniwersalna
2 łyżecz. sól
4 szt. jajko
4 szt. żółtko jaja kurzego
8 łyżka woda
Przygotowanie
1
Do miski wrzucamy mąkę, jajka, żółtka, wodę i sól.
2
Wszystkie składniki mieszamy.
3
Wyrabiamy ciasto.
4
Rozwałkowujemy je na kilka placków.
5
Rozkładamy je na ściereczkach do przeschnięcia.
6
Gdy przeschną, kroimy niteczki.
7
Następnie wrzucamy je do wrzącej wody ( 4 litry).
8
Gotujemy, do momentu wypłynięcia na powierzchnię.
9
Odcedzamy na durszlaku.