0

Składniki

0.5 Kilograma
mąka pszenna tortowa
1 Szczypta
sól
5 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
woda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić wgłębienie, wbić jajka, dodać sól i odrobiną wody zagnieść twarde ciasto.
  2. Rozwałkować ciasto na cienkie placki, zostawić do przesuszenia się ciasta. Zwinąć placki w rulony i krajać nożem makaron.

Opis

Najlepiej lubię makaron krojony nożem, a nie przez maszynkę

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Średni Do 1 godz
Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Kaczka z jabłkami

Łatwy Ponad 3 godz
Kaczka z jabłkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!