Makaron domowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Makaron domowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976183843.jpeg&w=3840&q=75)
Najlepiej lubię makaron krojony nożem, a nie przez maszynkę
0
0 / 0
Najlepiej lubię makaron krojony nożem, a nie przez maszynkę
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
0.50 kg mąka pszenna tortowa
1 szczyp. sól
5 szt. jaja kurze całe
1 szt. woda
Przygotowanie
1
Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić wgłębienie, wbić jajka, dodać sól i odrobiną wody zagnieść twarde ciasto.
2
Rozwałkować ciasto na cienkie placki, zostawić do przesuszenia się ciasta. Zwinąć placki w rulony i krajać nożem makaron.