Makaron domowy

m7
Makaron domowy

0

0 / 0

Najlepiej lubię makaron krojony nożem, a nie przez maszynkę

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

0.50 kg mąka pszenna tortowa

1 szczyp. sól

5 szt. jaja kurze całe

1 szt. woda

Przygotowanie


1

Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić wgłębienie, wbić jajka, dodać sól i odrobiną wody zagnieść twarde ciasto.

2

Rozwałkować ciasto na cienkie placki, zostawić do przesuszenia się ciasta. Zwinąć placki w rulony i krajać nożem makaron.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

214

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

36

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły