0

Składniki

0.5 Kilograma
mąka pszenna tortowa
1 Szczypta
sól
5 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
woda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić wgłębienie, wbić jajka, dodać sól i odrobiną wody zagnieść twarde ciasto.
  2. Rozwałkować ciasto na cienkie placki, zostawić do przesuszenia się ciasta. Zwinąć placki w rulony i krajać nożem makaron.

Opis

Najlepiej lubię makaron krojony nożem, a nie przez maszynkę

Podobne przepisy

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Racuchy.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Racuchy.

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Indyjskie Bhaji

Przepis
Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Średni Do 40 min
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Czulent

Przepis
Średni Do 3 godz
Czulent

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!