Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól
3 Sztuki
jaja kurze całe
8 Łyżek
woda
40 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. 1.Mąkę przesiać na stolnicę, wbić jajka, dodać sól, wodę, zagnieść twarde ciasto, starannie wyrobić, podzielić na części, wywałkować bardzo cienko i zostawić do przeschnięcia.
  2. 2.Posypać mąką, zwinąć w rulon, przesunąć do brzegu stolnicy.
  3. 3.Ostrym nożem kroić drobne kluseczki i rozrzucić na stolnicy.
  4. 4.Zagotować wodę w dużym, płaskim rondlu, osolić, wrzucić makaron, zamieszać, przykryć, ugotować, odcedzić, a następnie przelać letnią wodą.
  5. 5.Po odsączeniu wyłożyć na półmisek.

Opis

Makaron domowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!