Makaron domowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Makaron domowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973831672.jpeg&w=3840&q=75)
Makaron domowy
0
0 / 0
Makaron domowy
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
3 szt. jaja kurze całe
8 łyżka woda
40 dag. mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
1
1.Mąkę przesiać na stolnicę, wbić jajka, dodać sól, wodę, zagnieść twarde ciasto, starannie wyrobić, podzielić na części, wywałkować bardzo cienko i zostawić do przeschnięcia.
2
2.Posypać mąką, zwinąć w rulon, przesunąć do brzegu stolnicy.
3
3.Ostrym nożem kroić drobne kluseczki i rozrzucić na stolnicy.
4
4.Zagotować wodę w dużym, płaskim rondlu, osolić, wrzucić makaron, zamieszać, przykryć, ugotować, odcedzić, a następnie przelać letnią wodą.
5
5.Po odsączeniu wyłożyć na półmisek.