Makaron domowy
m7
Makaron domowy
Wartości odżywcze na porcję
Energia
408
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
72
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Makaron domowy
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
3 szt. jaja kurze całe
8 łyżka woda
40 dag. mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
1.Mąkę przesiać na stolnicę, wbić jajka, dodać sól, wodę, zagnieść twarde ciasto, starannie wyrobić, podzielić na części, wywałkować bardzo cienko i zostawić do przeschnięcia.
2.Posypać mąką, zwinąć w rulon, przesunąć do brzegu stolnicy.
3.Ostrym nożem kroić drobne kluseczki i rozrzucić na stolnicy.
4.Zagotować wodę w dużym, płaskim rondlu, osolić, wrzucić makaron, zamieszać, przykryć, ugotować, odcedzić, a następnie przelać letnią wodą.
5.Po odsączeniu wyłożyć na półmisek.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
408
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
72
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.