0

Składniki

1 Szczypta
sól
3 Sztuki
jaja kurze całe
8 Łyżek
woda
40 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 1.Mąkę przesiać na stolnicę, wbić jajka, dodać sól, wodę, zagnieść twarde ciasto, starannie wyrobić, podzielić na części, wywałkować bardzo cienko i zostawić do przeschnięcia.
  2. 2.Posypać mąką, zwinąć w rulon, przesunąć do brzegu stolnicy.
  3. 3.Ostrym nożem kroić drobne kluseczki i rozrzucić na stolnicy.
  4. 4.Zagotować wodę w dużym, płaskim rondlu, osolić, wrzucić makaron, zamieszać, przykryć, ugotować, odcedzić, a następnie przelać letnią wodą.
  5. 5.Po odsączeniu wyłożyć na półmisek.

Opis

Makaron domowy

Podobne przepisy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Omlet z makaronem i owocami lata

Łatwy Do 40 min
Omlet z makaronem i owocami lata

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pierniczki

Średni Do 1 godz
Pierniczki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!