Makaron domowy

m7
Makaron domowy

0

0 / 0

Makaron domowy

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

3 szt. jaja kurze całe

8 łyżka woda

40 dag. mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

1.Mąkę przesiać na stolnicę, wbić jajka, dodać sól, wodę, zagnieść twarde ciasto, starannie wyrobić, podzielić na części, wywałkować bardzo cienko i zostawić do przeschnięcia.

2

2.Posypać mąką, zwinąć w rulon, przesunąć do brzegu stolnicy.

3

3.Ostrym nożem kroić drobne kluseczki i rozrzucić na stolnicy.

4

4.Zagotować wodę w dużym, płaskim rondlu, osolić, wrzucić makaron, zamieszać, przykryć, ugotować, odcedzić, a następnie przelać letnią wodą.

5

5.Po odsączeniu wyłożyć na półmisek.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

408

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

72

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły