Makaron czekoladowy pod białą pierzynką

kontakt_6
Makaron czekoladowy pod białą pierzynką

0

0 / 0

Pora na słodki obiad, który skradnie Wasze serca! Czekoladowy makaron posypany twarogiem i czekoladą to prawdziwa uczta dla podniebienia.

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 opak. makaron lubella mini świderki z czekoladą

20 dag. twaróg półtłusty

2 łyżka cukier rafinowany

0.50 kostka masło

0.20 opak. mleczna czekolada

Przygotowanie


1

Gotujemy makaron.

2

Dodajemy pokruszony twaróg, zdartą na tarce czekoladę. Polewamy potrawę roztopionym masłem i posypujemy cukrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

460

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

43

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły