Makaron chili bolognese

m7
Makaron chili bolognese

0

0 / 0

Szybka potrawa z makaronem. Pikantna nie dla dzieci :-)

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szczyp. pieprz kajeński

200 g mięso mielone

1 szt. cebula

1 szt. papryka czerwona

2 szt. pomidor

1 szt. papryczka chili

5 szt. oliwki czarne

1 szt. czosnek

1 szt. sos bolognese knorr

1 szt. makaron gniazda nitki

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Cebulę, czerwoną paprykę i pomidory pokroić w kostkę. Z papryczki chilli usunąć pestki i pokroić ja w kosteczkę, oliwki na połówki. Mięso, cebulę, paprykę oraz pomidory upiec na 2 łyżkach oleju.

2

Do upieczonego mięsa wlać sos bolognese (rozmieszany w 250ml zimnej wody) i zagotować.

3

Do sosu dodać oliwki papryczkę chilli oraz zmiażdżony czosnek. Na koniec dodać szczyptę pieprzu kajeńskiego i gotować na małym ogniu 5 minut. Ugotować makaron al'dente i polać sosem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2201

kcal

Białka

90

gram

Węglowodany

274

gram

Tłuszcze

69

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły