Makaron chili bolognese
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Makaron chili bolognese](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975521358.jpeg&w=3840&q=75)
Szybka potrawa z makaronem. Pikantna nie dla dzieci :-)
0
0 / 0
Szybka potrawa z makaronem. Pikantna nie dla dzieci :-)
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szczyp. pieprz kajeński
200 g mięso mielone
1 szt. cebula
1 szt. papryka czerwona
2 szt. pomidor
1 szt. papryczka chili
5 szt. oliwki czarne
1 szt. czosnek
1 szt. sos bolognese knorr
1 szt. makaron gniazda nitki
2 łyżka olej
Przygotowanie
Cebulę, czerwoną paprykę i pomidory pokroić w kostkę. Z papryczki chilli usunąć pestki i pokroić ja w kosteczkę, oliwki na połówki. Mięso, cebulę, paprykę oraz pomidory upiec na 2 łyżkach oleju.
Do upieczonego mięsa wlać sos bolognese (rozmieszany w 250ml zimnej wody) i zagotować.
Do sosu dodać oliwki papryczkę chilli oraz zmiażdżony czosnek. Na koniec dodać szczyptę pieprzu kajeńskiego i gotować na małym ogniu 5 minut. Ugotować makaron al'dente i polać sosem.