Makaron carbonara

m7
Makaron carbonara

1

5 / 1

Makarony przede wszystkim kojarzą sie z włochami.Jest to typwe danie włoskie i smaczne.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kg makaron spaghetti

10 łyżecz. ser żółty

0.50 łyżecz. pieprz

1 łyżecz. sól

1 szkl. boczek wędzony

15 szt. żółtko jaja kurzego

5 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Ugotować makaron na półtwardo i odcedzić.

2

Wymieszac w misce żółtka z serem, przyprawić pieprzem.

3

Boczek przesmażyć na oliwie i dodać do makaronu.

4

Wlać żółtka z serem i delikatnie wymieszać.Podawać od razu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

588

kcal

Białka

22

gram

Węglowodany

70

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły