Makaron cały na biało
tyna
Szybki makaron dla miłośników kalafiora.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
626
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
48
gram
Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szybki makaron dla miłośników kalafiora.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
100 śmietanka kremowa 30%
1 szczyp. sól, pieprz
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. cebula
1 szt. ser topiony
2 łyżka masło
1 łyżka parmezan
30 dag. makaron penne
30 dag. kalafior
Przygotowanie
Kalafior gotujemy al dente.
Makaron gotujemy al dente.
Na patelni rozpuszczamy masło lekko podsmażamy czosnek i cebulkę pokrojone w kostkę.
Dodajemy ser topiony pokrojony w kostkę i śmietanę.
Dodajemy ugotowany kalafior i makaron, podajemy z parmezanem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
626
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
48
gram
Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.