0

Składniki

100 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Szczypta
sól, pieprz
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Ser topiony
2 Łyżki
masło
1 Łyżka
parmezan
30 Dekagramów
Makaron penne
30 Dekagramów
kalafior
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kalafior gotujemy al dente.
  2. Makaron gotujemy al dente.
  3. Na patelni rozpuszczamy masło lekko podsmażamy czosnek i cebulkę pokrojone w kostkę.
  4. Dodajemy ser topiony pokrojony w kostkę i śmietanę.
  5. Dodajemy ugotowany kalafior i makaron, podajemy z parmezanem.

Opis

Szybki makaron dla miłośników kalafiora.

Podobne przepisy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz.

Makaron z kalafiorem i kurczakiem uszlachetniony szafranem

Łatwy Do 40 min.

Makaron w sosie chrzanowym z jajkami przepiórczymi

Łatwy Do 40 min.

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min.

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Pappardelle z kurkami w sosie śmietanowym

Łatwy Do 40 min.

Pieczony makaron z jajkami przepiórczymi

Łatwy Do 40 min.

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!