0

Składniki

100 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Szczypta
sól, pieprz
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Ser topiony
2 Łyżki
masło
1 Łyżka
parmezan
30 Dekagramów
Makaron penne
30 Dekagramów
kalafior
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kalafior gotujemy al dente.
  2. Makaron gotujemy al dente.
  3. Na patelni rozpuszczamy masło lekko podsmażamy czosnek i cebulkę pokrojone w kostkę.
  4. Dodajemy ser topiony pokrojony w kostkę i śmietanę.
  5. Dodajemy ugotowany kalafior i makaron, podajemy z parmezanem.

Opis

Szybki makaron dla miłośników kalafiora.

Podobne przepisy

Makaron z kalafiorem i kurczakiem uszlachetniony szafranem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z kalafiorem i kurczakiem uszlachetniony szafranem

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Makaron w sosie chrzanowym z jajkami przepiórczymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron w sosie chrzanowym z jajkami przepiórczymi

Pappardelle z kurkami w sosie śmietanowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pappardelle z kurkami w sosie śmietanowym

Wstążki z bobem i rukolą

Przepis
Średni Do 1 godz
Wstążki z bobem i rukolą

Pieczony makaron z jajkami przepiórczymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczony makaron z jajkami przepiórczymi

Makaron bolognese w paprykach

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron bolognese w paprykach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!