Makaron cały na biało

tyna
Makaron cały na biało

0

0 / 0

Szybki makaron dla miłośników kalafiora.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

100 śmietanka kremowa 30%

1 szczyp. sól, pieprz

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. cebula

1 szt. ser topiony

2 łyżka masło

1 łyżka parmezan

30 dag. makaron penne

30 dag. kalafior

Przygotowanie


1

Kalafior gotujemy al dente.

2

Makaron gotujemy al dente.

3

Na patelni rozpuszczamy masło lekko podsmażamy czosnek i cebulkę pokrojone w kostkę.

4

Dodajemy ser topiony pokrojony w kostkę i śmietanę.

5

Dodajemy ugotowany kalafior i makaron, podajemy z parmezanem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

626

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

48

gram

Tłuszcze

39

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły