0

Składniki

100 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Szczypta
sól, pieprz
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Ser topiony
2 Łyżki
masło
1 Łyżka
parmezan
30 Dekagramów
Makaron penne
30 Dekagramów
kalafior
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kalafior gotujemy al dente.
  2. Makaron gotujemy al dente.
  3. Na patelni rozpuszczamy masło lekko podsmażamy czosnek i cebulkę pokrojone w kostkę.
  4. Dodajemy ser topiony pokrojony w kostkę i śmietanę.
  5. Dodajemy ugotowany kalafior i makaron, podajemy z parmezanem.

Opis

Szybki makaron dla miłośników kalafiora.

Podobne przepisy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Makaron z kalafiorem i kurczakiem uszlachetniony szafranem

Łatwy Do 40 min
Makaron z kalafiorem i kurczakiem uszlachetniony szafranem

Makaron w sosie chrzanowym z jajkami przepiórczymi

Łatwy Do 40 min
Makaron w sosie chrzanowym z jajkami przepiórczymi

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Pappardelle z kurkami w sosie śmietanowym

Łatwy Do 40 min
Pappardelle z kurkami w sosie śmietanowym

Pieczony makaron z jajkami przepiórczymi

Łatwy Do 40 min
Pieczony makaron z jajkami przepiórczymi

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!