Makaron bolognese w paprykach
maspexdigital
Oryginalny przepis na makaron bolognese w paprykach. Receptura przygotowana przez Stefcię - uczestniczkę programu MasterChef Junior.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
715
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
87
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
2.3 / 4
Oryginalny przepis na makaron bolognese w paprykach. Receptura przygotowana przez Stefcię - uczestniczkę programu MasterChef Junior.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. makaron lubella kolanka ozdobne
300 g mięso mielone
4 szt. papryka czerwona
1 szt. cebula
1 opak. pomidory całe bez skóry łowicz
1 szt. marchew
3 szt. ząbek czosnku
50 g parmezan
50 g mozarella
2 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. oregano
1 łyżecz. bazylia
Przygotowanie
Zrób sos bolognese - mięso, cebulkę i czosnek - podsmaż na patelni.
Następnie połączy go z makaronem, serem i wypełnij tym nadzieniem papryki.
Do brytfanny : na dno przelej pomidory z puszki, na tym postaw papryki z farszem, posyp to serem mozzarella oraz parmezanem i zapiecz 30 min w piekarniku.
Udekoruj bazylią.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
715
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
87
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.