Makaron a la konserwa
beatawiecz
0
0 / 0
10
Składniki
90 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 szt. cebula
4 łyżka oliwa
1 szt. papryka czerwona
0.50 pęcz. pietruszka
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
1 opak. plastry szynki konserwowej
1 szkl. woda
3 szczyp. sól biała
30 dag. makaron spaghetti lubella pełne ziarno
2 łyżka pestki słonecznika
Przygotowanie
1
Rozgrzać oliwę na patelni. Zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę.
2
Dodać słonecznik i paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Dusić około 5 minut .
3
Dodać konserwę pokrojoną w drobne kawałki. Dusić 2 minuty.
4
Dodać koncentrat pomidorowy i wodę. Po około 2 minutach po zagotowaniu doprawić solą. Na końcu dodać posiekaną pietruszkę.
5
Ugotować makaron.
6
Makaron polać sosem.