Makaron a la konserwa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
beatawiecz
![Makaron a la konserwa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973781211.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
10
Składniki
90 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 szt. cebula
4 łyżka oliwa
1 szt. papryka czerwona
0.50 pęcz. pietruszka
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
1 opak. plastry szynki konserwowej
1 szkl. woda
3 szczyp. sól biała
30 dag. makaron spaghetti lubella pełne ziarno
2 łyżka pestki słonecznika
Przygotowanie
1
Rozgrzać oliwę na patelni. Zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę.
2
Dodać słonecznik i paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Dusić około 5 minut .
3
Dodać konserwę pokrojoną w drobne kawałki. Dusić 2 minuty.
4
Dodać koncentrat pomidorowy i wodę. Po około 2 minutach po zagotowaniu doprawić solą. Na końcu dodać posiekaną pietruszkę.
5
Ugotować makaron.
6
Makaron polać sosem.