Makaron a la konserwa

beatawiecz
Makaron a la konserwa

Średnia 0 / 0

Oceń!

10

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 szt. cebula

4 łyżka oliwa

1 szt. papryka czerwona

0.50 pęcz. pietruszka

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

1 opak. plastry szynki konserwowej

1 szkl. woda

3 szczyp. sól biała

30 dag. makaron spaghetti lubella pełne ziarno

2 łyżka pestki słonecznika

Przygotowanie


Rozgrzać oliwę na patelni. Zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę.

Dodać słonecznik i paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Dusić około 5 minut .

Dodać konserwę pokrojoną w drobne kawałki. Dusić 2 minuty.

Dodać koncentrat pomidorowy i wodę. Po około 2 minutach po zagotowaniu doprawić solą. Na końcu dodać posiekaną pietruszkę.

Ugotować makaron.

Makaron polać sosem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

421

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

56

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły