Makaron a la konserwa
beatawiecz
Wartości odżywcze na porcję
Energia
421
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
56
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
10
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 szt. cebula
4 łyżka oliwa
1 szt. papryka czerwona
0.50 pęcz. pietruszka
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
1 opak. plastry szynki konserwowej
1 szkl. woda
3 szczyp. sól biała
30 dag. makaron spaghetti lubella pełne ziarno
2 łyżka pestki słonecznika
Przygotowanie
Rozgrzać oliwę na patelni. Zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę.
Dodać słonecznik i paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Dusić około 5 minut .
Dodać konserwę pokrojoną w drobne kawałki. Dusić 2 minuty.
Dodać koncentrat pomidorowy i wodę. Po około 2 minutach po zagotowaniu doprawić solą. Na końcu dodać posiekaną pietruszkę.
Ugotować makaron.
Makaron polać sosem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
421
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
56
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.