Makaron a la konserwa

beatawiecz
Makaron a la konserwa

0

0 / 0

10

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 szt. cebula

4 łyżka oliwa

1 szt. papryka czerwona

0.50 pęcz. pietruszka

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

1 opak. plastry szynki konserwowej

1 szkl. woda

3 szcz. sól biała

30 dek. makaron spaghetti lubella pełne ziarno

2 łyżka pestki słonecznika

Przygotowanie


1

Rozgrzać oliwę na patelni. Zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę.

2

Dodać słonecznik i paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Dusić około 5 minut .

3

Dodać konserwę pokrojoną w drobne kawałki. Dusić 2 minuty.

4

Dodać koncentrat pomidorowy i wodę. Po około 2 minutach po zagotowaniu doprawić solą. Na końcu dodać posiekaną pietruszkę.

5

Ugotować makaron.

6

Makaron polać sosem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły