Example thumb
0

Składniki

2 Szczypty
cukier
3 Szczypty
sól
1 Łyżeczka
sok z cytryny
0.25 Litra
Olej roślinny
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
0.5 Łyżeczki
musztarda
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Surowe żółtko, starannie oddzielone od białka, rozetrzeć z musztardą w naczyniu o pojemności ok. 1l.
  2. Ubijając stale w jedną stronę trzepaczką, dolewać bardzo cienkim strumieniem olej roślinny o temperaturze pokojowej.
  3. W miarę gęstnienia sosu strumień oleju można zwiększyć.
  4. Sos ubity na gęstą masę doprawić do smaku sokiem z cytryny, osolić i rozrzedzić wodą do pożądanej gęstości.
  5. Gotowy majonez ochłodzić.

Opis

Majonezy są dobre

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!