1

Składniki

250 Mililitrów
olej
2 Łyżeczki
musztarda
0.5 Łyżeczki
Biały pieprz
1 Łyżeczka
cukier
0.5 Łyżeczki
sól
1 Sztuka
Jajko kurze
0.5 Sztuki
sok z cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do naczynia włożyć wszystkie składniki oprócz oleju i ucierać.
  2. Podczas ucierania powoli dodawać olej.
  3. Ucierać do wymaganej konsystencji.

Opis

Majonez idealnie nadaje się do dekorowania, sałatek i na kanapki

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min
Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!