1

Składniki

250 Mililitrów
olej
2 Łyżeczki
musztarda
0.5 Łyżeczki
Biały pieprz
1 Łyżeczka
cukier
0.5 Łyżeczki
sól
1 Sztuka
Jajko kurze
0.5 Sztuki
sok z cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do naczynia włożyć wszystkie składniki oprócz oleju i ucierać.
  2. Podczas ucierania powoli dodawać olej.
  3. Ucierać do wymaganej konsystencji.

Opis

Majonez idealnie nadaje się do dekorowania, sałatek i na kanapki

Podobne przepisy

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Sałatka z rybą i makaronem

Łatwy Do 40 min.

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min.

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min.

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min.

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min.

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!