1

Składniki

250 Mililitrów
olej
2 Łyżeczki
musztarda
0.5 Łyżeczki
Biały pieprz
1 Łyżeczka
cukier
0.5 Łyżeczki
sól
1 Sztuka
Jajko kurze
0.5 Sztuki
sok z cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do naczynia włożyć wszystkie składniki oprócz oleju i ucierać.
  2. Podczas ucierania powoli dodawać olej.
  3. Ucierać do wymaganej konsystencji.

Opis

Majonez idealnie nadaje się do dekorowania, sałatek i na kanapki

Podobne przepisy

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Przepis
Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Zapiekany ryż z jabłkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekany ryż z jabłkami

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!