Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Zawsze Makowiec kojarzył mi się skomplikowanym ciastem. Pewnego dnia przejęłam przepis mojej babci, nie byłabym sobą, gdybym go troszkę nie zmodyfikowała. Od kilku lat to właśnie mój przepis króluje na naszym wigilijnym stole. W smaku jest troszkę inny niż tradycyjny makowiec. Jest wilgotny i wspaniały. Można zrobić go na kakaowym spodzie, bądź nie. Polecam każdemu wypróbować ten przepis!
1 | Szklanka | ||
![]() |
|||
1 | Łyżka | ||
![]() |
|||
1 | Słoik | ||
![]() |
|||
4 | Łyżki | ||
![]() |
|||
100 | Gramów |
masło
|
|
1 | Łyżeczka |
PROSZEK DO PIECZENIA
|
|
3 | Sztuki |
ŻÓŁTKA
|
|
70 | Gramów |
cukier
|
|
600 | Gramów |
Mak niebieski
|
|
1 | Szklanka |
cukier puder
|
|
30 | Dekagramów |
masło
|
|
5 | Łyżek |
miód wielokwiatowy
|
|
10 | Sztuk |
jaja kurze całe
|
|
3 | Łyżki |
mąka ziemniaczana
|
|
2 | Łyżeczki |
cynamon
|
|
1 | Dekagram |
soda oczyszczona
|
|
100 | Gramów |
czekolada gorzka
|
|
Alergeny | |||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |