Lubella Pełne Ziarno spaghetti w kremowym sosie z bobem i szynką parmeńską
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Lubella Pełne Ziarno spaghetti w kremowym sosie z bobem i szynką parmeńską](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F5501-1702057850662.jpeg&w=3840&q=75)
Tym razem ponadczasowe spaghetti w wersji z letnim bobem i szynką parmeńską :)
0
0 / 0
Tym razem ponadczasowe spaghetti w wersji z letnim bobem i szynką parmeńską :)
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella pełne ziarno spaghetti
300 g bób
120 g boczek
100 g ser mascarpone
1 łyżka olej rzepakowy
1 szczyp. pieprz
1 łyżka posiekana natka pietruszki
Przygotowanie
Makaron Lubella Pełne Ziarno Spaghetti gotujemy w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu. Odcedzając, zostawić 1/2 szklanki wody.
Ugotować bób, ostudzić i obrać.
Na rozgrzanym oleju podsmażyć boczek, dodać ser mascarpone i podlać wodą z gotowania makaronu.
Dodać bób, makaron Lubella Pełne Ziarno i gotować, aż sos lekko zgęstnieje. Doprawić szczyptą pieprzu. Przed podaniem posypać natką pietruszki.