Lubella Pełne Ziarno spaghetti w kremowym sosie z bobem i szynką parmeńską
lubella
Tym razem ponadczasowe spaghetti w wersji z letnim bobem i szynką parmeńską :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1054
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
88
gram
Tłuszcze
62
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Tym razem ponadczasowe spaghetti w wersji z letnim bobem i szynką parmeńską :)
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella pełne ziarno spaghetti
300 g bób
120 g boczek
100 g ser mascarpone
1 łyżka olej rzepakowy
1 szczyp. pieprz
1 łyżka posiekana natka pietruszki
Przygotowanie
Makaron Lubella Pełne Ziarno Spaghetti gotujemy w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu. Odcedzając, zostawić 1/2 szklanki wody.
Ugotować bób, ostudzić i obrać.
Na rozgrzanym oleju podsmażyć boczek, dodać ser mascarpone i podlać wodą z gotowania makaronu.
Dodać bób, makaron Lubella Pełne Ziarno i gotować, aż sos lekko zgęstnieje. Doprawić szczyptą pieprzu. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1054
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
88
gram
Tłuszcze
62
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.