LUBELLA I KOSZ GRZYBÓW - Makaron z gulaszem mięsno grzybowym

blogerzydlalubelli
LUBELLA I KOSZ GRZYBÓW - Makaron z gulaszem mięsno grzybowym

0

0 / 0

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella wstążki długie

500 g mięso (dziczyzna lub wieprzowina)

200 g świeże grzyby leśne

2 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

250 śmietana

1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szcz. sól, pieprz

1 szcz. słodka papryka w proszku

1 szcz. ziele angielskie

1 szt. liść laurowy

1 szcz. natka pietruszki

1 łyżka tłuszcz

Przygotowanie


1

Mięso myjemy, osuszamy, oprószamy solą, pieprzem, papryką, np. ziołami prowansalskimi, dodajemy pokrojony czosnek.

2

Pozostawiamy pod przykryciem na noc w chłodnym miejscu.

3

Następnie kroimy na mniejsze kawałki, umieszczamy na patelni z tłuszczem, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, pokrojone w piórka cebule.

4

Całość smażymy, aż mięso się zrumieni

5

Na osobnej patelni rozgrzewamy np. masło, dodajemy pokrojone grzyby, doprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy. Następnie przekładamy je do mięsa.

6

Dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką i wszystko razem dusimy przez ok. 15-20 min.

7

Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, odcedzamy.

8

Przekładamy na talerze i podajemy z gulaszem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły