Lubella Danie na ciepło – Świderki ze szpinakiem w sosie śmietanowym z klopsami roślinnymi
lubella
Pulpety roślinne wraz z Daniem na ciepło tworzą naprawdę ciekawe i pyszne połączenie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
810
kcal
Białka
51
gram
Węglowodany
107
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.3 / 3
Pulpety roślinne wraz z Daniem na ciepło tworzą naprawdę ciekawe i pyszne połączenie.
3
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. świderki ze szpinakiem w sosie śmietanowym
6 szt. klopsy roślinne
150 g ciecierzyca
Przygotowanie
Na patelnię wsypujemy zawartość saszetki Dania na ciepło i dodajemy 550 ml gorącej. Całość gotujemy przez 5 min.
Następnie dodajemy klopsy roślinne oraz ciecierzycę. Gotujemy przez kolejne 5 min.
Gotowe danie podajemy ze świeżą bazylią.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
810
kcal
Białka
51
gram
Węglowodany
107
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.