Lubella Danie na ciepło - Rurki z cukinią w sosie bolońskim z kiełbasą i pieczarkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Lubella Danie na ciepło - Rurki z cukinią w sosie bolońskim z kiełbasą i pieczarkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975859503.jpeg&w=3840&q=75)
Przepyszne, sycące danie z cukinią, pieczarkami i kiełbasą w aromatycznym sosie bolońskim, które zrobicie w 15 minut.
0
0 / 0
Przepyszne, sycące danie z cukinią, pieczarkami i kiełbasą w aromatycznym sosie bolońskim, które zrobicie w 15 minut.
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. rurki z cukinią w sosie bolońskim
100 g kiełbasa
150 g pieczarki
1 pęcz. natka pietruszki
Przygotowanie
1
Rozgrzewamy patelnię. Kiełbasę i pieczarki kroimy w plasterki. Na patelni przez 3 min. podsmażamy kiełbasę. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki i podsmażamy całość przez 2 min.
2
Na patelnię wsypujemy zawartość saszetki Dania na ciepło i dodajemy 550 ml gorącej wody.
3
Mieszamy całość i gotujemy przez ok. 10 min.
4
Gotowe danie podajemy z natką pietruszki.