Lubella Danie na ciepło - Rurki z cukinią w sosie bolońskim z kiełbasą i pieczarkami

lubella
Lubella Danie na ciepło - Rurki z cukinią w sosie bolońskim z kiełbasą i pieczarkami

0

0 / 0

Przepyszne, sycące danie z cukinią, pieczarkami i kiełbasą w aromatycznym sosie bolońskim, które zrobicie w 15 minut.

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 opak. rurki z cukinią w sosie bolońskim

100 g kiełbasa

150 g pieczarki

1 pęcz. natka pietruszki

Przygotowanie


1

Rozgrzewamy patelnię. Kiełbasę i pieczarki kroimy w plasterki. Na patelni przez 3 min. podsmażamy kiełbasę. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki i podsmażamy całość przez 2 min.

2

Na patelnię wsypujemy zawartość saszetki Dania na ciepło i dodajemy 550 ml gorącej wody.

3

Mieszamy całość i gotujemy przez ok. 10 min.

4

Gotowe danie podajemy z natką pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

190

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły