Lubella Danie na ciepło - Rurki z cukinią w sosie bolońskim z kiełbasą i pieczarkami
lubella
Przepyszne, sycące danie z cukinią, pieczarkami i kiełbasą w aromatycznym sosie bolońskim, które zrobicie w 15 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
190
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Przepyszne, sycące danie z cukinią, pieczarkami i kiełbasą w aromatycznym sosie bolońskim, które zrobicie w 15 minut.
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. rurki z cukinią w sosie bolońskim
100 g kiełbasa
150 g pieczarki
1 pęcz. natka pietruszki
Przygotowanie
Rozgrzewamy patelnię. Kiełbasę i pieczarki kroimy w plasterki. Na patelni przez 3 min. podsmażamy kiełbasę. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki i podsmażamy całość przez 2 min.
Na patelnię wsypujemy zawartość saszetki Dania na ciepło i dodajemy 550 ml gorącej wody.
Mieszamy całość i gotujemy przez ok. 10 min.
Gotowe danie podajemy z natką pietruszki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
190
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.