Łososiowy tatar
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Łososiowy tatar](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8866-1702058075612.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo delikatny i aksamitny w smaku.
0
3 / 1
Bardzo delikatny i aksamitny w smaku.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
2 szczyp. pieprz
2 łyżecz. kapary
1 łyżecz. chrzan krakus
6 szt. grzyby marynowane
1 szt. żółtko jaja kurzego
3 łyżka por
2 łyżka oliwa
30 dag. łosoś
0.50 łyżecz. sól
Przygotowanie
1
Łososia włóż do zamrażarki na kilka godzin (po wyjęciu jest idealny do posiekania).
2
Pokrój go najpierw w plasterki, a potem w kostkę.
3
Następnie wymieszaj z drobno posiekaną cebulką, grzybkami, kaparami i porem.
4
Całość dopraw do smaku solą pieprzem i chrzanem.
5
Dodaj sok z cytryny i łyżkę oliwy.
6
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.