Łososiowy tatar

m7
Łososiowy tatar

0

3 / 1

Bardzo delikatny i aksamitny w smaku.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

2 szczyp. pieprz

2 łyżecz. kapary

1 łyżecz. chrzan krakus

6 szt. grzyby marynowane

1 szt. żółtko jaja kurzego

3 łyżka por

2 łyżka oliwa

30 dag. łosoś

0.50 łyżecz. sól

Przygotowanie


1

Łososia włóż do zamrażarki na kilka godzin (po wyjęciu jest idealny do posiekania).

2

Pokrój go najpierw w plasterki, a potem w kostkę.

3

Następnie wymieszaj z drobno posiekaną cebulką, grzybkami, kaparami i porem.

4

Całość dopraw do smaku solą pieprzem i chrzanem.

5

Dodaj sok z cytryny i łyżkę oliwy.

6

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

294

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

1

gram

Tłuszcze

22

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły