Łososiowy tatar
m7
Bardzo delikatny i aksamitny w smaku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
294
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3 / 1
Bardzo delikatny i aksamitny w smaku.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
2 szczyp. pieprz
2 łyżecz. kapary
1 łyżecz. chrzan krakus
6 szt. grzyby marynowane
1 szt. żółtko jaja kurzego
3 łyżka por
2 łyżka oliwa
30 dag. łosoś
0.50 łyżecz. sól
Przygotowanie
Łososia włóż do zamrażarki na kilka godzin (po wyjęciu jest idealny do posiekania).
Pokrój go najpierw w plasterki, a potem w kostkę.
Następnie wymieszaj z drobno posiekaną cebulką, grzybkami, kaparami i porem.
Całość dopraw do smaku solą pieprzem i chrzanem.
Dodaj sok z cytryny i łyżkę oliwy.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.